Vandaag gaat nr 157 van ons magazine naar de post.

En ook, net zoals bij het herlezen van de proefdruk, komt bij het inkijken, weer slechts 1 woord naar boven: RESPECT. Voor alle ouders die hun gezinnen rechthouden, altijd al maar zeker nu, in corona-tijden.

Ik schreef het editoriaal nog in ‘onverdachte tijden’ of in het pré-coronatijdperk. Nu wil ik het in deze blog hernemen. (abonneren kan via www.zitstil.be/abonnee)

Editoriaal

“Bij het nalezen van de proefdruk van dit magazine dacht ik: wat krijgen (ADHD)-ouders nu weer allemaal aan to do’s en to knows op hun opvoedingsbordje?

Maar het is niet anders. Ouders van nu brengen kinderen groot in een snelle en alsmaar vlugger veranderende wereld. Er zijn ook voor een gewone papa of mama echt heel veel uitdagingen en to do’s om een gewoon kind een gewone opvoeding te geven. Extra ondersteuning en input voor speciale ouders van speciale kinderen met speciale kantjes is dus zeker op zijn plaats.

Een oproep om allemaal te gaan TikTokken, is het boeiende en goed gedocumenteerde artikel over de online wereld van hedendaagse kinderen zeker niet. Een ‘must read’ om mee te zijn, is het daarentegen wel. Voor kinderen en jongeren met ADHD moeten bij het gebruik van sociale media enkele !!! geplaatst worden. Daarvan zal je zeker overtuigd zijn na het lezen van dit magazine. Ook kinder- en jeugdpsychiater Marina Danckaerts bracht het gevaar van ‘scherm/gameverslaving’ onder de aandacht op ons symposium in december 2019.

Het artikel over duizend plannen en geen plan om ze effectief te realiseren, helpt sommige lezers ongetwijfeld vooruit. Maar mogelijk is een training plannen en organiseren in ons centrum een nodige aanvullende stap voor jou, je partner of je (klein)kind. Controle en focus, meer dan ooit een gewenste vaardigheid!

Het mooie overzichtsartikel van prof. Herbert Roeyers en prof. Roeljan Wiersema over de familiale band tussen ADHD en autisme, vraagt iets meer leestijd. Geen broer en zus, maar wat dan wel? Je leest het vanaf pagina 18.

Waarmee ik dit stukje absoluut wil afsluiten? GA ER MAAR EENS AAN STAAN!”

Onze steun en dienstverlening aan ADHD-gezinnen blijft tijdens de paasvakantie doorlopen. Je kan ons alle voormiddagen bereiken via 03/830 30 25 en via info@zitstil.be

Volg ons via sociale media en website. Wij blijven verbonden!

Ria handtekening