Neem een abonnement op ZitStil Magazine!

Print deze pagina Print deze pagina

Eind mei – begin juni 2020 werd de laatste hand gelegd aan nummer 158 van het ZitStil Magazine. De piek van de Corona-pandemie hadden we gelukkig achter ons, maar de maatregelen om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan waren nog streng. Kinderen en ouders zaten in een zeer speciale periode. Bovenop alle stress die Corona met zich mee bracht, was en is er nog steeds een grote bezorgdheid over het mentale welzijn van kinderen en jongeren én een grote onzekerheid over de impact op hun schoolcarrière. Ria Van Den Heuvel beklemtoont in haar artikel ‘Thuisleren mag geen buisleren worden’ de noodzaak van een helder en goed uitgewerkt samenwerkingsmodel tussen kind, ouder en school.

Daarnaast wordt er in het artikel ‘De kracht van beweging’ ingezoomd om de specifieke ‘benefits’ van beweging en sport voor kinderen, jongeren en volwassenen. We exploreren het wetenschappelijk onderzoek hierover en verkennen de meerwaarde van voldoende beweging voor iemand met ADHD.

Verder wordt in dit nummer de vraag gesteld ‘Wat is de meerwaarde van een diagnose aangezien ADHD toch niet te ‘genezen’ is?’ Volstaat het niet om een goed zicht te hebben op de problemen en die aan te pakken? We helpen je in dit nummer de afweging maken tussen je laten testen of niet.

Tenslotte vind je in dit nummer van het magazine nog een bijdrage over ‘Komen eten’ in een ADHD-gezin, de vast rubriek Toeters en bellen, recensies van enkele interessante boeken en de rubriek ‘Vraag en antwoord’

Alvast veel leesplezier!

ZitStil Magazine =

 • Ervaringsverhalen van mensen met ADHD of ADD.
 • Getuigenissen van o.a. ouders, partners, leerkrachten en hulpverleners.
 • Begrijpbare wetenschappelijke achtergrondinformatie.
 • Praktische informatie over de ondersteuning van mensen met ADHD of een ander atypisch brein.
 • Lees-, kijk-, uit- en doe-tips.
 • In twee nummers per jaar vind je een gedetailleerde agenda van alle ZitStil-activiteiten.
 • Eén nummer per jaar verschijnt als themanummer. Enkele voorbeelden: onderwijs, werk, vrije tijd, jongvolwassenen, volwassenen …

Voordelen als abonnee
Wie geabonneerd is op ZitStil Magazine, geniet van de volgende voordelen:

 • 5% korting op boeken die je aankoopt via onze webshop. (behalve gidsen en magazine)
 • korting op deelname voor twee personen aan een workshop opvoedingsondersteuning (keuze uit meerdere data, locaties en thema’s)
 • korting op deelname voor twee personen aan een van onze infoavonden (keuze uit meerdere data, locaties en thema’s)
 • speciaal voor scholen en andere organisaties: bij inschrijving vanaf twee personen 5% korting op deelname aan een van de ZitStil-opleidingen voor professionelen

Prijs?

40 euro voor een jaargang van 4 nummers.

Hoe abonnee worden?
Je kan in onze webshop een abonnement nemen (4 nummers). Je kan betalen met Bancontact/Mister Cash en creditcard (MasterCard en VISA).
Heb je geen ervaring met online betalen? Ga dan naar de webpagina met meer uitleg over online betalen met Bancontact/Mister Cash of creditcard (VISA/MasterCard).

Naar de webshop