Vrijwilliger worden

Print deze pagina Print deze pagina

herfstontmoeting2016

Centrum ZitStil is door de jaren uitgegroeid tot een kenniscentrum ADHD. Klein begonnen met bijeenkomsten van ouders met kinderen met ADHD, is centrum ZitStil nu actief in alle grote Vlaamse steden. Centrum ZitStil organiseert activiteiten en opvoedingsondersteuning voor ouders in Antwerpen, Gent, Brugge, Brussel-Pajottenland, Turnhout, Sint-Niklaas, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Hasselt en de Westhoek.


Wie zijn onze vrijwilligers?

Iedereen die zich op een bijzondere manier betrokken voelt bij het thema ADHD kan bij ons vrijwilliger worden. Meestal zijn dat ouders van kinderen met ADHD, maar ook broers en zussen, tantes, grootouders, leerkrachten en opvoeders.

Wie kan er vrijwilliger worden bij centrum ZitStil?

Simpel, iedereen die interesse heeft en het engagement wil aangaan.

Wat  moet ik doen als vrijwilliger?

We steunen vooral op onze vrijwilligers bij onze regionale activiteiten: workshops en infoavonden.
Onze vrijwilligers onthalen en verwelkomen de ouders op de activiteiten, zorgen voor drank en boeken, ondersteunen de begeleider van het centrum en zijn altijd bereid tot een luisterend oor en een begripvol woord voor andere ouders. Vrijwilligers die al lang bij ons zijn en veel kennis verworven hebben vragen we soms om ondersteuning bij trainingen. Ook bij grotere evenementen zoals bijvoorbeeld een ADHD-dag vragen we een helpende hand aan onze vrijwilligers.

Vrijwilliger worden bij centrum ZitStil?Interesse?
Neem dan contact op met ons: je kan mailen naar info@zitstil.be of bellen naar 03 830 30 25 en vraag om meer informatie. Of spreek een medewerker van centrum ZitStil aan op één van de regionale activiteiten. In iedere regio organiseren we per kalenderjaar vijf workshops opvoedingsondersteuning en minstens één infoavond. Als je je aansluit bij ons vrijwilligerskorps ben je misschien extra gemotiveerd om de workshops te volgen.

Wat zit er in voor mij?

  • de mogelijkheid tot contact met andere ouders over de verschillende regio’s
  • informatie over ADHD uit de eerste hand
  • je mag en kan altijd een beroep doen op de expertise van onze professionele medewerkers
  • deelname aan activiteiten exclusief voor onze vrijwilligers zoals Herfstontmoeting en vrijwilligersweekend
  • je maakt dan deel uit van een hecht korps, mensen die elkaar steunen als het even moeilijk is

Als je meer informatie over onze vrijwilligerswerking wil, neem dan contact op met ons: je kan mailen naar info@zitstil.be of bellen naar 03 830 30 25 en vraag om meer informatie. Of spreek een medewerker van centrum ZitStil aan op één van de regionale activiteiten.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]