symposium en zitstilFacts & figures
Met bijdragen van toponderzoekers en de resultaten van eigen onderzoeken, mogen we zeker spreken van een geslaagd symposium. We bedanken dan ook alle medewerkers en sprekers. Maar we willen vooral u bedanken omdat u begrijpt dat ADHD meer is dan ‘een ziekte van deze tijd’ en we moeten blijven focussen op onderzoek, educatie en empowerment van zowel de persoon met ADHD als zijn omgeving. Op het symposium werd een schat aan informatie gedeeld met de deelnemers. We willen deze inzichten en onderzoeken dan ook zo efficiënt mogelijk verspreiden. Via deze pagina zullen we de komende weken artikels uit de media, een videoreportage, foto’s, verslagen en nog veel meer delen. Hou de pagina dus zeker in het oog. We kondigen de nieuwe informatie ook aan via onze Facebook-pagina via e-mail.

 

dots

 

16/02/2015 – Vooruitblik

Ter afsluiting van de nabeschouwing van het symposium ‘Iedereen ADHD? Drukke mensen in een drukke samenleving’ geven we graag nog enkele statistieken mee. Wat is uw oordeel over het symposium? Uit de evaluaties blijkt dat 88% tevreden tot zeer tevreden was over de inhoud en 92% was tevreden tot zeer tevreden over de praktsche organisatie. De suggesties en mogelijke thema’s die u gaf, nemen we mee naar volgende evenementen.

Voor het volgende evenement is immers de voorbereiding al gestart. We hopen u allen te mogen verwelkomen op de ADHD-dag 2015. Binnenkort delen we alvast het thema en de datum waarop deze activiteit van centrum ZitStil zal doorgaan.

 

dots

09/01/2015 – Hand-outs van de lezingen

De deelnemers van het symposium kunnen hier de hand-outs van de lezingen raadplegen. Om deze te kunnen consulteren heb je het wachtwoord nodig. Deze is via mail bezorgd aan alle deelnemers van het symposium. Binnenkort worden ook de hand-outs van de andere lezingen hier ter beschikking gesteld. Opgelet, de hand-outs blijven online ter berschikking tot 15/02/2015. In ons programma van 2015 zal de inhoud van de lezingen opgenomen worden in het aanbod. We houden u daarvan op de hoogte. 

Helaas, deze hand-outs zijn niet langer beschikbaar!

handouts Baeyens handouts Compernolle handouts Compernolle
 
 
 

 

dots 

19/12/2014 – Verslag van een succesvol symposium

Het symposium ‘Iedereen ADHD? Drukke mensen in een drukke samenleving’ is achter de rug. Professionelen vanuit allerlei beroepsvelden zoals leraren, psychiaters, psychologen, CLB-medewerkers en artsen, waren aanwezig. Het symposium bevatte weer een schat aan informatie. In het videoverslag krijg je een mooi overzicht van de inhoud en ook de sprekers vertellen de kernboodschap van hun lezing. Klik hieronder op de video om deze te bekijken. 

 

 

verslag symposium 2014

 

 

dots

05/12/2014 – Fotoverslag van het symposium

Dankzij Mediamixers bieden we deze foto’s van het symposium aan.

 

dots


02/12/2014 – Interview Prof. Dr. Theo Compernolle op Radio 1: over stress, het symposium en ADHD

Naar aanleiding van het symposium ‘Iedereen ADHD? Drukke mensen in een drukke samenleving’ werd Prof. Dr. Theo Compernolle geïnterviewd voor het Radio 1 programma ‘Vandaag’. Hij vertelt over zijn lezing: hoe stress en moderne technologie het brein gijzelen en hoe dit AHD-achtig gedrag kan vertonen. Het gehele interview kan u hieronder beluisteren:

interview compernolle