Alle activiteiten die centrum ZitStil organiseert in het voorjaar van 2018 staan online. Er zijn opnieuw psycho-educaties, oudertrainingen en gerichte trainingen. Daarnaast worden er in verschillende regio’s in Vlaanderen infoavonden en 3 nieuwe workshops georganiseerd. De thema’s voor deze workshops zijn de volgende:

Over de ‘A’ in ADHD: hoe ga je om met aandachtsproblemen? 
Wat het meeste opvalt aan kinderen met ADHD is hun drukke gedrag. Daardoor wordt al eens vergeten dat de ‘A’ in ADHD (en ADD) staat voor aandacht en dat is vaak het grootste probleem! Deze aandachtsproblemen zorgen voor veel gemiste kennis, kansen en ergernissen in het dagelijkse leven bij ouders en leerkrachten. Door verlies aan focus worden taken niet afgewerkt. Saaie klussen zoals administratie worden zo lang mogelijk uitgesteld, huiswerk raakt verloren, concentreren op het studeren lukt niet. Op deze workshop gaan we dieper in op ‘aandachtsproblemen’ en de mogelijke gevolgen in het leven van alledag. Samen bekijken we hoe we de aandachtsproblemen kunnen aanpakken en hoe je er mee kan omgaan binnen het gezin.

 

Driftbuien en woedeaanvallen bij ADHD: wat nu gedaan? 
Het is niet makkelijk voor een kind met ADHD om zijn of haar emoties altijd onder controle te houden. Ze uiten hun emoties vaak heel hevig. Om een kleinigheid worden ze extreem boos, alsof er een vulkaan uitbarst met alle gevolgen. Ook het sterk en snel afwisselen van stemmingen kan je als ouder echt overvallen.In deze workshop staan we stil bij de moeilijke combinatie tussen ADHD en het reguleren van emoties.

 

Hoe zelfstandig worden met ADHD? Met vallen en opstaan
Het uiteindelijke doel van iedere opvoeding is je kind begeleiden naar een zelfstandig bestaan. Kinderen en jongeren met ADHD doen over dat zelfstandig worden doorgaans iets langer. Dat maakt ouders onzeker. Reacties van omgeving en van school zoals ‘dat moeten ze toch al zelf kunnen!’ brengt het zelfvertrouwen van ouders helemaal aan het wankelen. Hoelang moet je je kind blijven helpen? Vanaf welk moment kan je ze eens loslaten, in de hoop dat ze daar iets van leren. Je kan als mama of papa toch niet voor altijd aan de zijlijn blijven staan als je ziet dat het echt nog niet lukt? In deze workshop leer je wat je van je kind met ADHD mag verwachten in de weg naar zelfstandigheid.

 

Kalender downloaden?
Dat kan makkelijk via onderstaande button:


digitale-kalender