Print deze pagina Print deze pagina

In dit artikel vind je een overzicht van de activiteiten die we komend voorjaar organiseren.De regiokaart is een handige tool om op zoek te gaan naar een infoavond, psycho-educaties, training of workshops in je eigen regio. Via onderstaand overzicht kan je direct meer informatie vinden over de activiteit die je interesseert. Indien je vragen hebt, kan je steeds bij ons terecht via telefoon: 03 830 30 25 of e-mail: info@zitstil.be.

Workshop opvoedingsondersteuning:

In een workshop opvoedingsondersteuning gaan ouders samen met ons in op een relevant opvoedkundig thema. De regiocoach van centrum ZitStil begeleidt het gesprek tussen de deelnemers. Ouders hebben de kans om ervaringen rond het thema te delen.

Overzicht van de workshops opvoedingsondersteuning (deze worden in alle regio’s aangeboden)

 

Algemene infoavond ADHD: Leven in een andere versnelling

ADHD is al lang geen onbekende meer. Velen hebben er wel eens van gehoord en hebben er een mening over. Maar wat is ADHD nu echt? Zijn kinderen met ADHD niet gewoon stout? En wat doe je als ouder of leerkracht als je met een kind met ADHD geconfronteerd wordt? Hoe ga je als ouder, leerkracht, opvoeder of betrokkene om met kinderen die onaandachtig en impulsief zijn? Op deze avond krijgt u degelijke informatie over ADHD, informatie over de oorzaken, de prevalentie en bijkomende problemen. Deze infoavond wordt in al onze regio’s georganiseerd. Nadat u op inschrijven klikt, kan u de datum en locatie steeds kiezen.

Meer informatie over deze infoavond

 

Infoavond voor volwassenen

In deze infoavond staat informatie over ADHD bij volwassenen voor een breed publiek centraal. Hoe komt ADHD tot uiting bij volwassenen? Wat vertelt je eigen geschiedenis hierover? Wat is belangrijk voor een goede diagnose? Welke behandelingen staan ter beschikking na de diagnose? En wat is de plaats van medicatie bij dit alles?

Meer informatie over deze infoavond

 

Infoavond ADHD op het werk

Naar schatting komt ADHD bij 4 % van de volwassenen voor. Een deel van hen krijgt hun werk moeilijk georganiseerd, kan zich niet houden aan deadlines, ervaart onrust tijdens vergaderingen… Veel van deze werknemers durven aan hun baas en/of collega’s niet vertellen dat men ADHD heeft, omdat men vreest voor weinig begrip. Werkgevers zelf kunnen moeilijk inschatten wat ze wel en niet mogen verwachten van deze werknemers en wat ze moeten doen om het beste uit hun werknemer te halen.

Meer informatie over deze infoavond

 

Psycho-educaties

We bieden psycho-educaties aan voor verschillende leeftijdsgroepen. Om meer informatie te verkrijgen over elke specifieke psycho-educatie kan je op onderstaande links klikken:

Psycho-educatie voor jongeren (14-17j) – Start 08/03/2017

Psycho-educatie voor jongvolwassenen (18-25j) – Start 09/02/2017

Psycho-educatie voor volwassenen – Start 10/01/2017

Psycho-educatie voor partners van volwassenen – Start 14/02/2017

 

Trainingen voor ouders

Voor ouders met kinderen in volgende leeftijdsgroepen bieden we trainingen aan om hen te ondersteunen in de opvoeding van hun kinderen met ADHD.

Training voor ouders van drukke kleuters – Start 18/04/2017

Training voor ouders van lagereschoolkinderen – Start 19/01/2017

Training voor ouders van pubers – Start 06/02/2017

Training voor ouders van jongvolwassenen – Start 30/05/2017

Training mediawijs opvoeden: hands-on met nieuwe media – 10/05/2017

 

Trainingen

Deze trainingen zijn gericht op (jong)volwassenen en hebben als doel om specifieke vaardigheden bij te brengen

Plannen en organiseren mét ADHD – Start 21/03/2017

Training ‘Uitstelgedrag en ADHD’ – Start 10/01/2017 & 02/05/2017

Training ‘Jezelf organiseren met smartphone en tablet’ – Start 24/05/2017