Online webinar

Datum: 30/04/2024

Aanvang: 19.30u (tot 22u)

Prijs: €32 / €25,6 voor leden

Ik neem deel
Ik neem deel als lid/abonnee

Ben jij of je kind verzot op Fortnite, Minecraft of andere videospelletjes? Is stoppen moeilijk? Zorgt het voor discussies? Je bent niet alleen. Heel wat jongeren en volwassenen met ADHD spenderen vele uren in de virtuele wereld van videospelletjes. Voor een deel is gamen echter problematisch. School, sociale contacten en gezondheid gaan achteruit terwijl ze alsmaar meer tijd besteden achter het scherm. Ze verliezen andere interesses en worden snel agressief.

Wat maakt gamen zo aantrekkelijk voor personen met ADHD? Hoe pak je dit aan, voor jezelf of als ouder bij je kind met ADHD? Vanaf wanneer spreken we van een gameverslaving? Wat zijn goede afspraken over game- en schermtijd? Hoe vermijd je dat het uit de hand loopt en wat als het al zover is?

Spreker Matthias Dewilde, auteur van het boek ‘Game over’ en oprichter van GameChangers, was ooit zelf jarenlang gameverslaafd. Ondertussen heeft hij met zijn lezingen en begeleidingen al meer dan 40.000 jongeren en volwassenen geïnspireerd naar een evenwichtig game- en schermgebruik.

Hij deelt zijn ervaringen en legt uit wat je kan doen om overmatig gamegedrag te vermijden en een on- en offlinebalans te creëren, voor jezelf en/of je kinderen.

Aansluitende lectuur
Deze boeken helpen je mogelijk om het optimale resultaat uit de workshop te halen. Je kan deze bestellen in onze webshop:

Mediawijs opvoeden

  •  

ADHD. Help je mee? Een lees-, leer- en doe-boek voor ouders en leerkrachten