Online webinar

Datum: 18/06/2024

Aanvang: 19.30u (tot 22u)

Prijs: €32 / €25,6 voor leden

Ik neem deel
Ik neem deel als lid/abonnee

WAT ALS STRAKS …
IK MAAK ME ZORGEN DAT …
HAD IK NIET BETER …

Piekeren is geen pretje. Het komt ook vaak voor bij ADHD. Piekeren brengt allerlei ellende met zich mee, en kan zelfs uitmonden in een angststoornis, burn-out of depressie. Toch ben je er midden in een piekerbui vaak van overtuigd dat je, door te blijven tobben, een oplossing zult vinden voor zaken waar je in vastzit. Het tegenovergestelde is waar: door al dat gepieker blijf je juist vastzitten in je hoofd, en kom je maar zelden tot actie of oplossingen. Het leven staat op pauze en intussen begin je jezelf alleen maar slechter te voelen.
Filip Raes gaat in deze lezing in op de essentie van zijn piekerboeken: “Weg van het piekeren” en “Morgen stop ik met piekeren”. Wat is piekeren eigenlijk? Waarom piekeren wij — jong en oud? Waarom maakt het ons soms ziek? En wat kunnen we eraan doen? Hij licht toe hoe hij, als gedragstherapeut, werkt met piekeren. Al kun je piekeren nooit helemaal uit je leven bannen, je kunt er wel anders mee omgaan. Door het piekeren sneller op te merken en op die momenten sneller over te gaan tot actie, leg je het piekeren lam. Er komt meer ruimte in het leven voor dingen die er echt toe doen.

Filip Raes is professor psychologie aan de KU Leuven. Hij doet wetenschappelijk onderzoek naar wat mensen kwetsbaar maakt voor emotionele problemen zoals depressie en angst. Hij richt zich daarbij vooral op de nefaste rol die piekeren speelt. Daarnaast ontwikkelt en onderzoekt hij behandelingen die die kwetsbaarheid aanpakken en is hij actief als psycholoog en gedragstherapeut in PraxisP aan de KU Leuven en in een privépraktijk te Kapellen. Hij is een gewaardeerd opniemaker en veel gevraagd spreker in Nederland en Vlaanderen over thema’s als piekeren, mindfulness, angst en depressie.

Aansluitende lectuur
Deze boeken helpen je mogelijk om het optimale resultaat uit de workshop te halen. Je kan deze bestellen in onze webshop:

ADHD bij volwassenen

  •  

Slim maar... volwassenen