Wie AD(H)D heeft, hoeft niet noodzakelijk medicatie te nemen

Dit zijn populaire alternatieve behandelingen

AD(H)D, we linken de (hyperactieve) aandachtstekortstoornis meestal aan drukke kinderen. Maar ook volwassen worstelen ermee, niet zelden nog het meest op de werkvloer. Medicatie is er wel, maar die komt vaak met onaangename bijwerkingen. Onze redactrice heeft ADD en onderzoekt samen met expertisecentrum ZitStil welke alternatieve behandelingen nog kunnen werken. 

Bij onze redactrice (24), die liever anoniem wil blijven, werd op 18-jarige leeftijd vastgesteld dat ze ADD had. “Ik nam jarenlang medicatie om mij te kunnen concentreren tijdens het studeren. Maar ik heb al die jaren ook afgeteld om ermee te mogen stoppen. Wanneer ik de medicatie nam was het net alsof ik onder een stolp zat. Mijn emoties waren afgevlakt en ik kreeg te maken met slapeloosheid en depressieve gevoelens.”

“Ik besloot om na mijn studies voor eens en altijd te stoppen met medicatie. Maar mijn ADD is er nog steeds. Op het werk merk ik dat niet alles even vlot loopt als bij collega’s. Zo is mijn concentratie erbij houden tijdens het schrijven niet altijd even gemakkelijk en is het soms moeilijk om de ‘workload’  in behapbare stukken te verdelen. Dat zorgt ervoor dat ik sommige deadlines niet haal”, stelt ze.

Lees het volledige artikel op HLN

© Centrum ZitStil vzw. Dit artikel wordt beschermd door auteursrechten. Als je dit artikel geheel of gedeeltelijk wil overnemen, moet je eerst toestemming vragen aan centrum ZitStil.