Aanbod voor studenten

Training Studeren met ADHD

Je hebt ADHD en bent gestart of opnieuw gestart aan hogeschool of universiteit. Je weet wat er  nodig is om te slagen, maar toch lukt het niet. Je stelt het studeren uit, je maakt mooie planningen, maar kan je er niet aan houden. Je bent vaak te laat met taken… In deze vaardigheidstraining leer je ook wie of wat je nodig hebt om je kansen op slagen te vergroten.

Meer info

Informatiecentrum ZitStil

Er is mogelijkheid tot het uitlenen van boeken (gratis). Niet alle boeken kunnen uitgeleend worden, enkel degene waarvan een dubbel exemplaar aanwezig is. Inkijken kan altijd en het is mogelijk om kopies te maken. De uitleentermijn van boeken bedraagt 3 weken.

Het documentatiecentrum is vrij toegankelijk op dinsdag (hele dag) en op woensdag (namiddag). Een medewerker van het centrum begeleidt bezoekers in hun zoektocht naar informatie.
Kruishofstraat 341
2610 Wilrijk
info@zitstil.be

Het informatiecentrum ZitStil is vrij toegankelijk op:
– dinsdag van 9.30u tot 16.00u
– woensdag van 13.00u tot 16.00u

 

Infoavond ‘ADHD: leven in een andere versnelling’

ADHD is al lang geen onbekende meer. Velen hebben er wel eens van gehoord en hebben er een mening over. Maar wat is ADHD nu echt? Zijn kinderen met ADHD niet gewoon stout? En wat doe je als ouder of leerkracht als je met een kind met ADHD geconfronteerd wordt? Hoe ga je als ouder, leerkracht, opvoeder of betrokkene om met kinderen die onaandachtig en impulsief zijn? Op deze avond krijgt u degelijke informatie over ADHD, informatie over de oorzaken, de prevalentie en bijkomende problemen. We gaan dieper in op de mogelijke gevolgen van ADHD en kijken naar gedrag in een ADHD context. Na de uiteenzetting over ADHD geven we u graag nog de gelegenheid om vragen te stellen.

Meer info

Infoavond ‘ADHD bij volwassenen’

In deze infoavond staat informatie over ADHD bij volwassenen voor een breed publiek centraal. Hoe komt ADHD tot uiting bij volwassenen? Wat vertelt je eigen geschiedenis hierover? Wat is belangrijk voor een goede diagnose? Welke behandelingen staan ter beschikking na de diagnose? En wat is de plaats van medicatie bij dit alles?
Deze infoavonden werden ontwikkeld op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Meer info

 

 

 

2022-09-12T10:01:25+01:00

Titel

Ga naar de bovenkant