‘De juiste man op de juiste plaats’ is een vaak gehoorde leuze van werkgevers. Sollicitatieprocedures worden opgezet om de kandidaten te screenen op hun kwaliteiten en valkuilen, om het bedrijf zoveel mogelijk te laten floreren. Niet enkel voor bedrijven is het belangrijk dat er een ‘match’ is tussen de job en de kandidaat. De kandidaat zelf zal meer tevreden zijn, meer gemotiveerd zijn en beter presteren wanneer de job op zijn lijf geschreven is. Solliciteren is dus een vorm van onderhandelen geworden. Voor volwassenen met ADHD is deze match nog belangrijker opdat ze goed presteren en gemotiveerd blijven. Hoe kan je je voorbereiden om sterk aan deze onderhandelingstafel te zitten?

Ken jezelf
Om een job te vinden die goed overeenkomt met je eigen kwaliteiten en zo weinig mogelijk een beroep doet op je valkuilen, moet je allereerst een goed zicht hebben op je mogelijkheden en beperkingen.

Informatie uit het verleden
Bekijk de job(s) die je in het verleden uitvoerde. Ga aan de hand daarvan na welke taken je heel goed liggen en bij welke taken je meer moet zwoegen. Bedenk welke sterke vaardigheden hierachter schuilgaan en over welke vaardigheden je minder beschikt. Indien je dit zelf moeilijk kan inschatten, kan je hiervoor een beroep doen op mensen die je vertrouwt. Je kan feedback vragen aan mensen in je omgeving
(bijvoorbeeld je partner) of aan professionelen (bijvoorbeeld de trajectbegeleiders van de VDAB).

Ken je ADHD
Daarnaast kan je ook leren over de kwaliteiten en beperkingen die ADHD met zich meebrengt. Je kan dit doen door je aan te sluiten bij praatgroepen voor volwassenen met ADHD of door psycho-educatie te volgen bij een centrum gespecialiseerd in ADHD. Je kan ook lezen over ADHD. Het boek ADHD bij volwassenen. ‘Leven met eigenwijze hersenen’ (Borms, Stes en Van Den Heuvel, 2009) is hiervoor ten zeerste aan te raden. Indien je meer nodig hebt dan een vooropgesteld programma of een boek over ADHD, kan een individuele hulpverlening op jouw maat interessant zijn.

Link naar een job
Wanneer je zicht hebt op je mogelijkheden en beperkingen, kan je de link leggen met een concreet takenpakket. Hoe meer dit aansluit bij je kwaliteiten en interesses, hoe beter je de job kan volhouden. Zoals Sari Solden, Amerikaanse psychotherapeute gespecialiseerd in ADHD, zegt: “building what’s strong, instead of fixing what’s wrong”. Daarnaast moeten andere kenmerken van de werkcontext aansluiten bij jou als volwassene met ADHD. Afhankelijk van de context zal je meer of minder last hebben van de kenmerken van ADHD. Zo zijn sommige volwassenen sneller afgeleid in een gedeeld bureau. Wanneer je deze match probeert te maken tussen je eigen kwaliteiten en valkuilen enerzijds en de kenmerken van de werkcontext anderzijds, besef dan dat een perfecte match niet haalbaar is. Je zal altijd wel een beetje administratie moeten doen, of gestoord worden door collega’s en de telefoon. Bedenk dat je ook zelf bepaalde aanpassingen kan aanbrengen, zoals bijvoorbeeld het dragen van een hoofdtelefoon. Een boek dat je hierover goede tips kan bijbrengen is ‘Opgeruimd leven met ADHD’ (Kolberg, Nadeau, 2007). Je kan ook via professionele hulpverlening vaardigheden aanleren om met je valkuilen op de werkvloer om te gaan en dit op een ADHD-vriendelijke manier.

Zoeken van vacatures
Vacatures kan je vinden in streekgebonden kranten of in Vlaamse kranten, op internetsites, via vrienden, bij de VDAB, via interimkantoren… Er is dus voldoende keuze aan kanalen die vacatures publiceren. Bij het zoeken naar vacatures kunnen er voor jou verschillende valkuilen schuilen…

Wilt u graag het volledige artikel lezen, neem dan een abonnement op ZitStil-magazine!