Auteur: Sylvia Vanden Heede
Uitgavejaar: 2005
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 978-90-2096039-6

Felicia, 13 jaar, vertelt: Ik ben een bijzondere puber. Mijn ouders kunnen een hele avond over mij praten. Ze denken dat ik geen oren heb. Ze denken dat ik niets snap, niets voel. Maar ik snap het goed genoeg. Heel goed zelfs. Mijn ouders hebben een probleem. En dat probleem, dat ben ik.
Mijn hele leven al voel ik me anders dan de anderen. Ik weet waarom. Ik heb anektdotes. Sommige zijn grappig en andere niet. Ik vertel ze niet allemaal. Maar ik denk er wel vaak aan.
Mijn ouders beweren altijd dat ik geen grenzen heb en geen maat kan houden. Mijn armen en benen zijn onbestuurbaar. Voordat ik het weet, heb ik iets omgestoten.

Op een ontroerend eerlijke en humoristische manier mogen we meekijken in de chaotische denkwereld van deze prille puber, die op zoek gaat naar de oorzaak van al deze anekdotes: haar ADHD. Ze neemt je mee in een zoektocht naar wat haar zo bijzonder maakt en ze krijgt hierbij te maken met begrip en onbegrip. Dit heen en weer geslingerd worden, wordt op een indrukwekkende manier verhaald.