De mama van Nora boekte een afspraak voor een kort adviesgesprek en stelt doet ons het volgende verhaal: “Er zijn heel wat problemen op school met mijn dochter Nora. In de kleuterklas was ze al een felle dame, maar nu in het eerste leerjaar loopt het helemaal mis. Even blijven zitten op haar stoel is een onmogelijke opgave en haar aandacht is zo moeilijk te vangen. Op de speelplaats gaat het ook fout. Er klopt iets niet volgens ons. Juf denkt dat we haar best laten testen. Hebt u enkele adressen waar we terecht kunnen?” Onze psycholoog moet als antwoord op haar vraag vertellen dat de wachtlijsten hoog oplopen, tot wel meer dan een jaar… “Meent u dat, ik heb nu hulp nodig!? “ “Jammer genoeg wel, maar we gaan eens kijken hoe we nu al kunnen ondersteunen, wat denkt u van…”

De laatste week kon je geen krant openslaan, TV of radio opzetten zonder geconfronteerd te worden met de problematiek van de lange wachtlijsten voor kinderen die mogelijk een ontwikkelingsstoornis hebben zoals ADHD of ASS( Autisme Spectrum Stoornis). Ons centrum stoot bij doorverwijzingen op lange of zelfs al afgeschafte wachtlijsten, inbelmomenten en algemene aanmeldingstops.

Toch proberen wij een partner te zijn in je zoektocht als ouder van een kind met (een vermoeden van) ADHD, volwassene met (vermoeden van) ADHD en iedereen in de omgeving. We weten dat vroege ondersteuning enorm van belang is dus proberen we hier te helpen. Wachten op een diagnose betekent niet wachten zonder actie.

  • Op onze opvoedingsworkshops kan je ervaringen uitwisselen met andere ouders die herkenbare problemen tackelen. Van onze medewerkers krijg je een theoretisch kader vertaald met praktische handvaten.
  • Volg een masterclass van een expert en verdiep je in een thema dat aansluit bij de noden van jou of je gezin.
  • Geef onze info door aan leerkrachten en directies en we kunnen langskomen op school in verschillende formules (van mee nadenken over een inclusief schoolbeleid tot een vorming op maat).
  • Neem juf en opa mee naar een ADHD-experience om in de schoenen van jouw ‘Nora’ te staan. Deze beklijft en verhoogt begrip.
  • Kies voor herkenning en voedt je kennis met artikels rond de meest uiteenlopende thema’s over leven met ADHD.
  • Word lid van onze community, ondersteun wat we doen en pik ineens mooie voordelen mee.
  • Bel onze consultatielijn, dan luisteren we naar jouw verhaal. We hebben de oplossingen niet voor handen, maar kunnen wel met jou meedenken.

We horen het ook graag van jullie, hoe kunnen wij jullie helpen? Hebben jullie nood aan artikels of workshops rond bepaalde onderwerpen? Is er een training die ‘mist’ in ons aanbod? Wie wil je aan het woord in een masterclass? Laat het ons weten want elke keer wij een planning opmaken, nemen wij jullie input stevig mee in onze handen.  Zend ons je ideeën naar info@zitstil.be!

Wij zitten niet stil,

Team ZitStil

Like en deel onze Socials (je vindt ons op Facebook, Instagram, LinkedIn en www.ZitStil.be) iemand in je omgeving zoekt ons misschien?