Dag ZitStil

In deze Corona-tijd, moet ik van ‘s morgens tot ‘s avonds laat mama zijn, juf, kok, poetsvrouw, scoutsleidster en werknemer zijn. Ik had gehoopt om mijn huis eens grondig te poetsen maar dat lukt niet. Ik voel me én als ouder én als werknemer  zo gefaald op het einde van de dag. Na het volgen van een webinar heb ik beslist voor mezelf te zorgen.

Drie fulltime jobs – huishouden, leerkracht, werk – we kunnen het niet allemaal tegelijk doen! Ik ben van nature persoon die alles goed wil doen, maar alle ballen in de lucht houden lukt niet. Uiteindelijk hebben we allemaal maar 24u waarbij je ook nog moet geslapen hebben. Al die rollen invullen is qua uren onmogelijk.

  • Ik laat het mezelf toe om die extra’s zoals bv. uitgebreid koken en grote kuis houden, NIET te moeten doen. Dat geeft me al rust.
  • Ik heb mijn netwerk aangesproken of ze me een handje konden helpen vanop afstand, vooral met het huiswerk. De oma stond te springen om haar kleinkinderen wat meer te zien en voor contact, weliswaar van op afstand. Dus vanaf nu leest mijn kind via Skype elke avond een verhaaltje voor aan oma (kwartiertje begrijpend lezen: check). En stuurt mijn zus maaltafels via Whatsapp naar hem, waarbij hij de oplossingen terugstuurt (tafels inoefenen: check). Zowel mijn zoon als de oma en tante genieten er van en ik hoef niet meer te hameren op begrijpend lezen of vermenigvuldigingen terwijl ik de aardappelen schil.

Tine