Hey andere ouders,

Is er hier iemand die gewoon een omgekeerde wereld beleeft thuis? In tegenstelling tot andere verhalen die ik hier lees, hebben mijn kinderen precies massa’s deugd van deze lockdownperiode. En dat tegen al mijn verwachtingen in hoor.

Ik ervaar veel meer rust en veel minder ruzie thuis. Alle hobby-verkeer is weggevallen, ik heb ruimte om met de kinderen bezig te zijn gezien ik halftijds technisch werkloos sta en ook niet meer buitenshuis ga tenzij voor een wekelijkse boodschap.  De grote planner in de keuken wordt voor het eerst in tijden weer actief gebruikt, de kinderen schrijven er zelfs zelf dingen op voor de moment! Onze tuin heeft ook nog niet zoveel gediend als speelterrein als de laatste weken. Voor ik hier op aangevallen wordt, er zijn zeker nog pittige momentjes hoor, maar dat is samenleven denk ik dan…ik merk gewoon echt een andere sfeer en een ander ritme in ons gezin.

Zijn er nog mama’s en papa’s die positieve effecten merken? Meer rust in kleine hoofdjes? Effecten van toch minder of anders prikkels binnenkrijgen? Of zou het die ruimte voor meer tijd met elkaar zijn?

Een nieuwsgierig aagje!