Dag Zitstil,

Ik moet het gewoon even van me afschrijven… ben ik de enige die deze verlenging echt niet meer ziet zitten? De kinderen thuis en zelf op afstand werken, kreeg ik op de een of andere manier nog wel bolgewerkt maar nu ook nog onderwijzer spelen en gaan ondersteunen bij nieuwe leerstof?

Ik krijg mijn kinderen in normale omstandigheden al amper gemotiveerd om hun boeken thuis open te doen en schoolwerk te verzetten. De structuur die is weggevallen, mijn ongetwijfeld korte lontje en alle routines die zijn weggevallen helpen nu zeker niet. Er spelt hier thuis ook wel meer mee dan ADHD, bij de jongste hebben we een sterk vermoeden dat Autisme aanwezig is en de oudste twee worstelen met een bijkomende leerstoornis.

Leerkrachten vinden het precies maar vanzelfsprekend dat ik de kinderen VIER UUR!!! ergens voor een schermpje kan plaatsen en dat ze dan in hun eentje pakketjes huiswerk zouden kunnen maken. En als ik er niet in slaag dat mee waar te maken of stipt om 19u aan de skype zit voor een dagverloop, krijg ik naar mijn voeten….

Awel, ik doe niet mee! Als de kinderen er in slagen wat van die huiswerkpakketjes te maken, des te beter, maar als het niet lukt eh, ga ik er hier geen ruzies om maken. Ik ben blij als ze zich een tijdje rustig kunnen bezighouden zonder moord en brand te schreeuwen, en als er geholpen wordt bij het koken. Als er toffe knutsels ontstaan en er op de trampoline gesprongen wordt. Misschien leren mijn kinderen niet zoveel nieuwe schoolse vaardigheden tijdens deze lockdown maar ik zal blij zijn als ze creatief hebben kunnen denken, misschien iets hebben leren koken en zich vooral mentaal en fysiek goed zijn kunnen blijven voelen.

Van een Lies die aftelt naar normalere tijden…