Emoties bij ADHD

Leven op een emotionele rollercoaster

Personenmet ADHD en hun omgeving geven vaak aan dat ze naast de kernsymptomen van ADHD, ook last ervaren op vlak van emoties (bv.
verhoogde prikkelbaarheid, veel wisselingen in emoties, intense emotionele reacties). In dit artikel gaan we dieper in op één aspect van  deze emotionele moeilijkheden, namelijk emotionele labiliteit.We staan stil bij wat emotionele labiliteit is, hoe het komt dat het vaak voorkomt bij ADHD en hoe je als omgeving kan omgaanmet emotionele labiliteit.

We weten al langer uit onderzoek dat er niet zoiets bestaat als het prototype ADHD; de groep vanmensen met ADHD is een heel gemengde groep, die een aantal gemeenschappelijke kenmerken heeftmaar daarnaast ook op vele vlakken van elkaar kan verschillen. Zo is niet elke persoon met ADHD impulsief, of toont de impulsiviteit zich bij de ene persoon anders dan bij de andere.

Voor leden

Om dit artikel te kunnen lezen moet je ingelogd zijn.

Meer dan ooit willen we het verhaal van ADHD laten horen.

Sluit nu aan bij onze community en lees als eerste kersverse artikels over ADHD, studies en oproepen, meningen, good practices, ervaringen en ander nieuws.

Het ZitStil Magazine krijgt een andere vorm maar het wordt nog beter.
En last but not least … leden blijven genieten van een korting op de workshops en infosessies en op aankopen in de webshop.

Stort nu 40€ en volg alle nieuwigheden van op de eerste rij!

WORD NU LID

*Bestaande abonnementen worden automatisch omgezet.

TERUG NAAR ZITSTIL