Online webinar

Datum: 26/09/2024

Aanvang: 19.30u (tot 22u)

Prijs: €32 / €25,6 voor leden

Ik neem deel
Ik neem deel als lid/abonnee

Intussen weten we het (bijna) allemaal: belonen werkt, straffen niet! Beloningen zijn niet alleen aangenaam, ze hebben effect op het gedrag van kinderen. Dit is een waarheid voor alle kinderen natuurlijk maar wetenschappelijk onderzoek én de praktijk tonen aan dat dit effect voor kinderen met ADHD nóg groter is.
In deze masterclass geven we een verklaring voor dit gebeuren maar we staan vooral stil bij de dagdagelijkse toepassingen ervan. Wat bereik je met belonen? Hoe beloon je een kind met ADHD thuis en op school? Hoe reageer je op de buitenstaander die zegt: straks moeten ze voor alles wat ze doen ‘iets krijgen’. En misschien niet onbelangrijk: hoe beloon je ook jezelf als ouder of leerkracht om al dit belonen vol te houden?

 

Ilse Dewitte is klinisch orthopedagoog en gedragstherapeut. Ze is verbonden aan de dienst kinder- en jeugdpsychiatrie van het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KULeuven. Ze werkt daarnaast in een privépraktijk in Brugge met kinderen, jongeren én hun ouders rond gedrags- en emotionele problemen. Verder is ze supervisor gedragstherapie, geeft ze tal van opleidingen en is ze de auteur van de survival-gids: Wat als je faalangst hebt?

Deze webinar richt zich zowel naar ouders van kinderen en jongeren met ADHD als naar professionelen en is nog één week na 26 september herbekijkbaar.

Aansluitende lectuur
Deze boeken helpen je mogelijk om het optimale resultaat uit de workshop te halen. Je kan deze bestellen in onze webshop:

ADHD bij volwassenen

  •  

Slim maar... volwassenen