Print deze pagina Print deze pagina

Plaats: Cultuurcentrum, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt (vergaderzaal 3)  Prijs: €12 / leden €9,6
Datum: 28/05/2024 Aanvang: 20.00u (tot 22.30u)
Regiocoach: Machteld Van Ostaede
Ik neem deel
Ik neem deel als lid

Onze wereld verandert razendsnel, en dat betekent dat onze kinderen, nu en zeker in de toekomst, voor nieuwe situaties komen te staan. Het is cruciaal dat ze vaardigheden ontwikkelen waarmee ze zelfstandig kunnen omgaan met deze veranderingen. Voor jongeren met ADHD zijn er vaak specifieke uitdagingen bij dit proces.

In deze workshop gaan we dieper in op het begrip ‘zelfsturing‘. Simpel gezegd betekent dit dat je in staat bent om zelf beslissingen te nemen en doelgericht te handelen. We richten ons specifiek op de uitdagingen die jongeren met ADHD hierbij ondervinden. Samen gaan we op zoek naar praktische manieren waarop ouders hun kinderen kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden, en hoe we zelfsturing kunnen stimuleren bij jongeren met ADHD.

De workshop is speciaal ontworpen voor ouders en we streven ernaar de inhoud toegankelijk en direct toepasbaar te maken in het dagelijks leven. We gebruiken voorbeelden om de specifieke uitdagingen te verduidelijken en creëren ruimte voor interactie, zodat ouders van elkaars ervaringen kunnen leren. We kijken ernaar uit om samen te ontdekken hoe we onze kinderen kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van de vaardigheden die ze nodig hebben om vol vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan.

 

Aansluitende lectuur
Deze boeken helpen je mogelijk om het optimale resultaat uit de workshop te halen. Je kan deze bestellen in onze webshop:

Mindset, de weg naar een succesvol leven

Slim maar.... pubereditie

Slim maar...