Print deze pagina Print deze pagina


Plaats: online
Data:  05/11/2024 van 20u tot 21u Prijs: € 12,00/ leden €9,60
Trainer: Marjo Helsen
Klik hier om in te schrijven
Klik hier om in te schrijven als lid

Als ouder van een kind met ADHD kom je voor heel wat chaosmomentjes te staan. Het ochtendritueel, avondritueel, opruimen, eetmoment, boekentas maken enz. kan daardoor uitdagender worden. Uitspraken als “Mama/papa, waar is mijn jas en mijn fietssleutel?”, “ik ben mijn boeken vergeten op school” of “oeps, is het al zo laat” klinken je misschien ook bekend in de oren.

Structuur kan helpen om meer rust in de chaos te krijgen. Het kan zorgen voor meer duidelijkheid en voorspelbaarheid. Structuur in materiaal zorgt er bijvoorbeeld voor dat we minder achter spullen moeten zoeken. Routines zorgen dat we minder vergeten en wanneer we meer zicht krijgen op de tijd wordt het meteen duidelijk dat we niet ellenlang kunnen treuzelen.

Maar hoe kan je structuur nu aanbrengen als ouder en wat zijn de uitdagingen bij kinderen met ADHD?
We schetsen tijdens deze 1 uur durende webworkshop een algemeen kader over hoe je als ouder je kind kan helpen om structuur te brengen in de chaos en geven daarbij concrete voorbeelden zodat je nadien de vertaling naar je eigen thuiscontext kan maken. Ook maken we na dit uur nog graag tijd voor vragen over dit thema.