Print deze pagina Print deze pagina


Plaats: Antwerpen (adres wordt later doorgegeven) Prijs
Traject + intake + oudersessies  €280/leden €224

Data: zaterdag  14/09 -28/09 – 12/10 en 19/10/2024, telkens van 9u30 tot 12u
Trainer traject Tom Govaers
Begeleider oudersessies: Machteld Van Ostaede
Ik neem deel
Ik neem deel als lid/abonnee

Je hebt een zoon of dochter tussen de 14 en de 17 jaar met een diagnose ADHD of ADD? Dan is dit trajact misschien iets voor jullie. Door deze psycho-educatietraining leren jullie AD(H)D beter kennen. Wat houdt het eigenlijk in en vanwaar komt die stoornis? Wat kan je er zelf aan doen? Waar kan je in de toekomst op letten? De jongere krijgt dankzij de psycho-educatie meer vat op zijn eigen AD(H)D en leert die dan ook aanvaarden.

Het kan best dat men een hekel heeft aan AD(H)D en daardoor geen zin heeft in educatie. Maar misschien zoekt ook jouw tiener naar een oplossing voor de problemen thuis, op school of in de vrije tijd. Mogelijk lukt dit beter in een groep met andere jongeren die met dezelfde problemen geconfronteerd worden.

Op het ogenblik dat jouw kind in groep samen zit, kan je er als ouders voor kiezen om de gelijklopende sessies met de andere ouders te volgen. Hier bespreken we dezelfde thema’s en wisselen we ook ervaringen uit. Wat jij vertelt in jouw groep en je kind vertelt in zijn groep wordt niet doorgegeven. Je kan dus in alle vertrouwen je ervaringen delen.

 

 

Wat eerdere deelnemers over deze activiteit zeggen

Echt uitkijken naar deze psycho-educatie deed ik niet, maar het bleek een toffe groep waar we over heel wat dingen konden praten met leeftijdsgenoten. Op een leuke manier heb ik toch heel wat bijgeleerd en ook nieuwe vrienden gemaakt.
Marco, Jongere met ADHD
Mijn zoon met ADD heeft duidelijk veel gehad aan de psycho-educatie. Hij heeft zijn diagnose nu aanvaard en dat is een belangrijke voorwaarde om er mee te leren omgaan. Wij volgden zelf de oudersessies, echt de perfecte aanvulling!
Laila, Ouder

 

 

Aansluitende lectuur 

Deze boeken helpen je mogelijk om het optimale resultaat uit de workshop te halen. Je kan deze bestellen in onze webshop:

ADHD? Laat je niets wijsmaken!