Print deze pagina Print deze pagina


trainingvooroudersvanpubers

Plaats: centrum ZitStil, Kruishofstraat 341, Wilrijk
(Bereikbaarheid van deze locatie)
Prijs: €150,00 per deelnemer /  €120 voor leden
Datum: zaterdag 14/09 – 28/09 – 19/10 – 26/10 – 16/11/2024 Aanvang: 9u (tot 11u)
Trainer: Katleen Moons
Inschrijving 1 ouder
Inschrijving 2 ouders
.
Vader of moeder zijn blijft een avontuur, met steeds nieuwe uitdagingen. De omgeving geeft dikwijls de indruk aan ouders van een jongvolwassene dat hun rol als steun en opvoeder overbodig wordt.

Ouders van jongeren met ADHD hebben echter een totaal andere ervaring. Hun steun blijft essentieel, zowel op praktisch als op emotioneel gebied. Toch heeft ook hun jongvolwassen kind (17 tot 25 jaar) vaak  neiging om het allemaal alleen te doen en wordt de relatie met de ouders dan ook danig onder druk gezet. Andere jongvolwassenen gaan dan weer hun problemen omzeilen en blijven veilig thuis, zonder echt stappen naar de toekomst te zetten, iets waar de ouders ook niet gerust van worden.

In deze training willen we dit spanningsveld betreden en vanuit verschillende hoeken kijken wat te doen. De behandelde thema’s zijn:

  • Wat is de invloed van ADHD bij jongvolwassenen?
  • Wat kunnen ouders doen, wat liever niet?
  • Hoe pakken ouders dat best aan?
  • Hoe kan je omgaan met je eigen emoties?
  • Samen communiceren

Het is belangrijk dat beide ouders de training volgen. Vanzelfsprekend zijn ouders die hun kind alleen opvoeden of van wie de partner toch niet kan meekomen, ook van harte welkom.

 

Aansluitende lectuur
Deze boeken helpen je mogelijk om het optimale resultaat uit de workshop te halen. Je kan deze bestellen in onze webshop:

Chaos in je hoofd

ADHD bij volwassenen