Plannen met ADHD: 11 tips

Een haalbare planning opmaken en die ook volgen. Op het afgesproken tijdstip aan een taak beginnen en ze ook afmaken. Creatieve ideeën omzetten in concrete acties. Bij niemand gaat dat vanzelf, en al helemaal niet bij mensen met ADHD. Met elf tips helpen we je alvast een eind op weg.

Heb je soms ook het gevoel dat plannen en organiseren je tonnen energie kost zonder dat je er iets voor terugkrijgt? Dat je maar geen grip krijgt op je agenda en kostbare tijd door je vingers glipt? Denk dan vooral niet dat het onbegonnen werk is om daar verandering in te brengen. Het zal een grote inspanning van je vragen, maar onmogelijk is het zeker niet. Plannen is niet nu eenmaal niet iets wat je kan of niet kan, het is een vaardigheid die je met handige hulpmiddelen en goede ondersteuning zelf kan ontwikkelen en volhouden.

Wat biedt mensen met ADHD houvast? We vroegen het aan psycholoog Katrien Boone en orthopedagoog Ellen Van den Broeck. Ze begeleiden bij centrum ZitStil infosessies en trainingen voor mensen met ADHD en zijn actief betrokken bij de ADHD-consultatielijn.

Meer dan ooit willen we het verhaal van ADHD laten horen.

Sluit nu aan bij onze community en lees als eerste kersverse artikels over ADHD, studies en oproepen, meningen, good practices, ervaringen en ander nieuws.

Het ZitStil Magazine krijgt een andere vorm maar het wordt nog beter.
En last but not least … leden blijven genieten van een korting op de workshops en infosessies en op aankopen in de webshop.

Stort nu 40€ en volg alle nieuwigheden van op de eerste rij!

WORD NU LID

*Bestaande abonnementen worden automatisch omgezet.

TERUG NAAR ZITSTIL