Print deze pagina Print deze pagina

Je hebt het wellicht al gemerkt: We zijn volop in de weer om van het symposium ‘Iedereen ADHD? Drukke mensen in een drukke samenleving’ een succes te maken. We kozen ervoor om dit jaar te werken rond het thema ‘Altijd verbonden zijn’ en te bekijken welke gevolgen dit heeft op iedereen, zowel voor mensen met als zonder ADHD.

Peter Adriaenssens riep ouders op geen tablets voor hun kinderen meer te kopen

 

De actualiteit bewijst dat deze problematiek een hot topic is. Zo riep Peter Adriaenssens onlangs ouders nog op om geen tablets voor hun kinderen meer te kopen, in een uitzending van Koppen XL werd de informatieoverload in al zijn facetten bekeken.

Maar niet alleen in het onderwijs zijn de gevolgen van de steeds groeiende hoeveelheid aan prikkels merkbaar. De sprekers op ons Symposium zullen elk bepaalde facetten onder de loep nemen.

Prof. Dr. Theo Compernolle zal ons uitleggen hoe hyperactiviteit en multitasken je hersenen gijzelen en hoe je eraan kunt ontsnappen. Prof. Dr. Christophe Lafosse vertelt waarom door de steeds drukkere maatschappij, het steeds moeilijker is om ADHD en ADHD-achtig gedrag van elkaar te onderscheiden. Prof. Dr. Marina Danckaerts zal het hebben over de evolutie van het begrip ADHD en Prof. Dr. Pieter Baeyens zal ons uitleggen welke tendensen in verband met ADHD zich voordoen in de schoolcontext. En welke invloed heeft ADHD, drukte en stress op partnerrelaties? Griet Vercaeren en Katrien Boone, beide medewerkers van centrum ZitStil, voerden een onderzoek uit over dit thema. De resultaten worden bekend gemaakt op het symposium.

Ikzelf zal het hebben over de ongekwalificeerde uitstroom van jongeren uit het onderwijs en hoe we dit kunnen proberen te voorkomen door te anticiperen op pseudo- en echt ADHD-gedrag.

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin benadrukt het belang van ons symposium en het thema en zal het openingswoord verzorgen.

Interesse om er ook bij te zijn? Schrijf dan in voor het .

 

Ria handtekening

 

blog riavdh