Print deze pagina Print deze pagina

Wat een prikkelende periode! Niet alleen de Rode Duivels zorgen voor spanning, ook voor leerlingen en studenten zijn het boeiende tijden. De examenuitslagen immers bekend en de vakantie ligt voor ons.

Zoals altijd is het niet voor iedereen feest. Waar sommigen uit vreugde een duivels dansje doen, zullen anderen met mindere cijfers geconfronteerd worden. Dan is het belangrijk om even de tijd te nemen om tot rust te komen en geen overhaaste beslissingen te nemen. Bekijk je opties met een frisse blik. Wanneer je niet slaagt, hebben velen de reflex om op zoek te gaan naar een nieuwe studierichting. Kies dan niet zomaar voor een ‘makkelijkere’ richting. Zoek een opleiding die dicht aanleunt bij wat je kan én wil doen. Motivatie blijft een belangrijke troef.

Wil je verder in je huidige studierichting? Vraag dan bij je school na of er in de zomer bijlessen of voorbereidende cursussen worden georganiseerd. Goed voorbereid is immers half gewonnen. Vaak gaat het er in deze extra lessen wat losser aan toe, zodat je toch een beetje dat zomergevoel kan vasthouden. Vele hogescholen en universiteiten hebben een goed georganiseerde studentenbegeleiding. Durf er gewoon eens binnen lopen en hoor wat ze te vertellen hebben. Ook externe organisaties kunnen een waardevolle hulp betekenen in je schoolcarrière.

Deskundigen van buitenaf kunnen vaak een frisse blik op je situatie werpen en knopen helpen doorhakken. Niet enkel studiehulp, maar ook workshops die je leren plannen en organiseren kunnen een waardevolle hulp betekenen. centrum ZitStil biedt dergelijke workshops aan.

Maar bovenal, vergeet hoe dan ook niet te genieten van een deugddoende rustperiode. Niemand kan continue onder druk staan en presteren. Durf eens tijd voor jezelf te nemen en neen te zeggen. En welke periode is daar beter voor dan het begin van de zomer tijdens het voetbalfeest. Neem een drankje en feest lekker mee!

 

Ria handtekening

 

blog riavdh