Print deze pagina Print deze pagina

Proficiat Maggie, of nog niet helemaal? Wie de afgelopen dagen de krant opensloeg of door de nieuwswebsites scrolde kwam ongetwijfeld de artikels tegen die verschenen nadat Maggie De Block, minister van sociale zaken en volksgezondheid, aankondigde dat er binnenkort één ADHD-expert per provincie wordt aangesteld die de diagnose en behandeling van ADHD moet stroomlijnen.

Een goede zaak? Wij vinden van wel, maar willen duidelijk aangeven dat het project op dit moment niet meer dan een beginpunt kan genoemd worden. Het is noodzakelijk dat voor dit project de juiste mensen op de juiste plaats terecht komen en dat de actie opvolging krijgt. Met een voorlopige looptijd van 1 jaar is dat nog niet zeker.

 

Centrum ZitStil staat alvast klaar om experten te leveren en dit project te ondersteunen. We zien de beslissing van Maggie De Block echter ook als voorbode om als Vlaams expertisecentrum meer middelen te krijgen om de 270.000 gezinnen die met ADHD te maken krijgen, beter te ondersteunen in hun leven van alle dag door hen geschikte opvoedings- en begeleidingsstrategieën aan te bieden zoals we al jaren doen in heel Vlaanderen zonder 1 euro van Maggie.

We houden jullie uiteraard op de hoogte wanneer er meer bekend is rond het project.

Via onderstaande links vind je de artikels die gisteren en vandaag verschenen op talrijke websites en in de kranten:

Radio 1: https://www.radio1.be/programmas/de-ochtend/e%C3%A9n-adhd-expert-provincie

Deredactie.be: https://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2506812

De Standaard: https://www.standaard.be/cnt/dmf20151125_01990311

Knack: https://www.knack.be/nieuws/gezondheid/de-block-elke-provincie-krijgt-adhd-specialist/article-normal-629111.html

 

Ria handtekening

blog riavdh