Print deze pagina Print deze pagina

De regiokaart is een handige tool om op zoek te gaan naar een infoavond, psycho-educaties, training of workshops in je eigen regio:

Hierbij geven we alvast een overzicht van de nieuwe workshops, die dit najaar op stapel staan. Ook de infoavond wordt opnieuw in verschillende regio’s aangeboden:

Workshop opvoedingsondersteuning: Wegwijs in de zorg voor je kind met ADHD: hoe kom ik uit dit doolhof?

Bij je kind is in het verleden of heel recent de diagnose ADD/ADHD vastgesteld. Samen met de psychiater of psycholoog is er gesproken over de mogelijke vormen van behandeling: medicatie, mediatietherapie of oudertraining. Een aantal vragen zijn hiermee wel beantwoord, maar er komen ook nieuwe vragen op je af. Hoe moet het nu dus concreet verder? Wat kan je zelf doen als ouder en wie kan je hierbij helpen? In deze workshop focussen we op de organisatie van de hulp en de zorg voor je kind. We bekijken samen hoe je als ouder een goede manager kan zijn om zo optimale kansen te bieden aan je kind.

Meer informatie over deze workshop (deze workshop wordt in alle regio’s aangeboden)

 

Workshop opvoedingsondersteuning: ADHD? Hoe is het met broer en zus?

Workshop gericht naar ouders over opvoeden van broers en zussen van kinderen en jongeren met ADHD. Het thema ‘wat met broers en zussen’ zit meestal niet vervat in een eerste hulpvraag van ouders met een kind met ADHD, maar wordt vaak later geconcretiseerd in vragen als: ‘en wat met die ruzies, ze zitten voortdurend in elkaars haar, broer of zus heeft er zoveel last van, …’. De zorg voor het kind met ADHD staat vaak heel sterk op het voorplan. Daar gaat veel tijd naar toe, die soms ten koste gaat van de beschikbaarheid voor de andere kinderen. In deze workshop staan we stil bij de kwetsbaarheid, maar ook de krachten van broers en zussen. Ouders wisselen ervaringen uit over hoe we broers en zussen kunnen ondersteunen binnen het gezin.

Meer informatie over deze workshop (deze workshop wordt in alle regio’s aangeboden)

 

Algemene infoavond ADHD: Leven in een andere versnelling

Onze infoavond werd in een nieuw kleedje gestoken, zo blijft deze up to date met de nieuwste informatie en laatste inzichten. ADHD is al lang geen onbekende meer. Velen hebben er wel eens van gehoord en hebben er een mening over. Maar wat is ADHD nu echt? Zijn kinderen met ADHD niet gewoon stout? En wat doe je als ouder of leerkracht als je met een kind met ADHD geconfronteerd wordt? Hoe ga je als ouder, leerkracht, opvoeder of betrokkene om met kinderen die onaandachtig en impulsief zijn? Op deze avond krijgt u degelijke informatie over ADHD, informatie over de oorzaken, de prevalentie en bijkomende problemen. Deze infoavond wordt in al onze regio’s georganiseerd. Nadat u op inschrijven klikt, kan u de datum en locatie steeds kiezen.

Meer informatie over deze infoavond