“Ik haast me en denk aan wat ik nog moet klaarzetten om straks de workshop te kunnen geven. Er was wat file naar de workshoplocatie. En hoewel ik ruim de tijd heb genomen voor de verplaatsing, wordt het toch spannend. Gelukkig zie ik daar de brede glimlach van onze vrijwilligster. Dat extra paar handen verlicht het werk, zorgt dat de boeken netjes klaarliggen, iedereen ontvangen wordt en ik de tijd heb om mijn laptop, beamer en geluid aan te sluiten. Tijdens de workshop brengt ze haar eigen ervaringsdeskundigheid mee in en inspireert ze zo mee andere aanwezigen. Het geeft direct een extra dimensie aan de workshop. Ze geeft haar tijd en energie aan ZitStil en bevestigd mij gelukkig dat ze zelf ook veel haalt uit die momenten van ontmoeting en delen van inspiratie.”

Van 29 februari tot 8 maart is het weer de week van de vrijwilliger. En ben ik even blij dat we bij ZitStil op onze vrijwilligers en hun pittig engagement kunnen rekenen! Niet alleen op een workshop is een vrijwilliger fijne ondersteuning (logistiek of om iets in te brengen) maar ook op andere momenten zijn helpende handen een echte luxe! Hun steentje bijdragen? Dat doen onze vrijwilligers op verschillende manieren. Zo zijn er bij ZitStil ook vrijwilligers die eens meewerken aan het magazine, een (stukje) getuigenis durven delen of die gewoon lekker op onze evenementen de handen mee uit de mouwen steken. En dan zijn er nog de helden die ons informatiecentrum in Wilrijk zelf ondersteunen.

Ze bieden dus soms heel praktische ondersteuning maar kunnen ook mee bruggen bouwen en hun persoonlijke expertise en verhaal delen.  In ruil daarvoor kunnen ze zelf sociale contacten uitbreiden, wordt een deur naar de wereld en allerhande informatie & inspiratie geopend en halen vele er zelf energie uit. Energie van het geven! Dit alles wordt aangevuld met jaarlijkse vorming vanuit ZitStil en het mogen deel uitmaken van een ongelofelijk fijne vrijwilligersploeg, die we natuurlijk al eens met de hele hoop tegelijk samenbrengen.  Zo trekken we bijvoorbeeld deze maand naar de streek van het mooie Meetjesland voor een gezellig weekend weg.

Wie zijn dat onze vrijwilligers? Een ploeg van jong tot oud die een hart voor ADHD hebben. Dat zijn onder andere mama’s, papa’s, broers of zussen, oma’s, opa’s, partners,… kortom het ruime netwerk rondom personen met ADHD…  en ook mensen die zelf ADHD hebben. Hierbij wil ik samen met het hele team ook nog eens een dikke dankjewel zeggen voor al hun inzet! Onze vrijwilligers zijn de pittige pepertjes die het menu vanuit ZitStil mee op smaak brengen!

Het is jammer, maar het aantal mensen dat niet aan vrijwilligerswerk doet is vandaag de dag nog groter dan het aantal mensen dat zich wel engageert. Voel jij de kriebels en wil jij niet langer stilzitten? Of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je nog wat meer weten? Bel dan naar ons algemeen nummer op 03/830.30.25 of mail naar vrijwilliger@zitstil.be en dan bekijken we samen hoe je engagement kan opnemen!