Print deze pagina Print deze pagina

Op 10 oktober is het Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Dit jaar ligt de nadruk op veerkracht en dat houdt ook een oproep in: want zorgen voor elkaar zorgt voor meer veerkracht bij personen die het moeilijk hebben. Belangrijk om te doen, want weten dat er iemand voor je is als het even moeilijk gaat, maakt je sterker.

postkaart_veerkracht2016

Bij ADHD is dat niet anders. Als iemand met ADHD terecht kan bij vrienden en familie en als die omgeving ook op het nodige begrip en ondersteuning kan rekenen, creëer je een vangnet. Dat kan al heel wat problemen voorkomen. Daarom  is centrum ZitStil overtuigd van de belangrijke positie van ouders, familie en vrienden én van hun kracht bij de ondersteuning van de persoon met ADHD. Bij alle nieuwe activiteiten en acties die we ondernemen, houden we dit dan ook steeds in het achterhoofd.

De campagne ‘Samen Veerkrachtig’ vraagt dan ook een concrete actie. Zorgen voor elkaar kan je ook via iets klein. Een eenvoudige boodschap als “Jij bent ok” of “Ik ben er voor jou” steekt mensen een hart onder de riem. Je kan een postkaart vinden op een van de acties in heel Vlaanderen en op deze site kan je de e-card gratis digitaal verzenden naar wie je wil. Laat iemand die het nodig heeft weten dat je er voor hem of haar bent en zorg zo voor meer veerkracht!

Ook de 10 ambassadeurs van deze campagne, waaronder minister Jo Vandeurzen, getuigen hoe ze in hun organisatie, stad, jeugdbeweging, bedrijf, landbouworganisatie, beleidsdomein of school zorgen voor de veerkracht van de mensen waar ze verantwoordelijk voor zijn. Bekijk de interviews op de ambassadeurpagina.

Groeten!

Ria handtekening

blog riavdh