Misschien is het dit jaar jouw beurt om het familiediner te organiseren? Of wil je graag je vrienden uitnodigen om de jaarwisseling te vieren? Iets tot in de puntjes organiseren is echter niet jouw ding. Timemanagement en planning zijn nu eenmaal niet je sterkste kwaliteiten en het vooruitzicht om uren aan tafel te zitten maakt je niet erg vrolijk. Is dat een probleem? Natuurlijk niet. Je creativiteit en out-of-the-box manier van denken zijn je belangrijkste wapens om te zorgen voor een uniek en onvergetelijk feest.

Terwijl sommigen energie krijgen van een tot in de puntjes verzorgt feestmaal, ga jezelf op zoek naar een stressloos-, maar vooral voor jezelf aantrekkelijk alternatief. Hieronder verzamelden we enkele ideeën die je misschien kunnen inspireren:

  • Ga op zoek naar een alternatief voor het traditionele feestmaal: bestel pizza, organiseer een potluck of een winter BBQ, ga uit eten op een kerstmarkt …
  • Spreek af in je stamkroeg: Niets speciaals, geen stress, enkel Mariah Carey door de luidsprekers …
  • Kies voor een buitenactiviteit: Samen gaan schaatsen, een kerstmarkt bezoeken, op citytrip … gewoon iets waar je anders ook voor zou kiezen.
  • Maak een wandeling in de natuur: Een thermos warme chocomelk en glühwein in de rugzak, meer heb je niet nodig.
  • Speel op de verassing: Neem je vrienden en/of familie mee op een impulsieve ‘we zien wel waar we belanden’ versie van het kerstfeest.
  • Luister niet naar bovenstaande ideeën maar doe gewoon wat je zelf wil!

Centrum Zitstil wenst iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig 2020.

 

 

 

Ben je op zoek naar informatie over ADHD? Ons documentatiecentrum te Wilrijk is open op dinsdag van 9u30 tot 16u30 en op woensdag van 13u00 tot 16u30. Je kan je ook abonneren op ons driemaandelijks magazine via de webshop.

 

Ria handtekening