Als volwassene met ADHD sta je vaker voor moeilijkheden op je werk. Je hebt al meermaals gewisseld van job of je kiest telkens voor een job beneden je niveau. Je vraagt je dan ook af welke job je meer voldoening kan geven. Misschien verloopt het combineren van een werk -en gezinsleven moeilijker of hou je onvoldoende rekening met je fysieke en mentale grenzen waardoor je al een aantal keer overspannen bent geweest.

Op zulke momenten sta je als volwassene met ADHD stil bij je loopbaan. Je vraagt je af wat je kan, welke competenties je reeds verworven hebt en wat je nog kan leren. Hoe kan je je kwaliteiten beter kan inzetten op de werkvloer? Wat voor persoon ben je? Waar liggen je prioriteiten? Als werknemer kan je met deze vragen terecht bij een loopbaanbegeleider.

Regelmatig merken deze loopbaanbegeleiders en hun cliënten met ADHD dat kennis en inzicht in ADHD een meerwaarde is om een bevredigend antwoord te geven op deze vragen. Cliënten komen namelijk vaak met de vraag wat ADHD is en hoe dit hun functioneren op de werkvloer beïnvloedt. Hoe kunnen ze rekening houden met ADHD op het werk of bij het zoeken naar een nieuwe job? Brengen ze hun baas op de hoogte van de diagnose? En hoe brengen ze dit het best aan?

Vanuit de vaststelling dat loopbaanvragen vaak gepaard gaan met vragen rond ADHD, hebben de loopbaanbegeleiders van Inzicht centrum ZitStil ingeschakeld om in een voortraject met deze werknemers aan de slag te gaan rond ADHD op het werk. Na dit traject kunnen deze werknemers starten met loopbaanbegeleiding.

Heb je een diagnose ADHD, ben je werknemer en sluit dit aanbod aan op jouw noden, neem dan contact op met:
Loopbaanbegeleidingscentrum Inzicht Wilrijk
Doornstraat 331

2610 Wilrijk
lenie.vanooteghem@vzwkinsbergen.be
tine.seghers@kinsbergen.be

Data van de psycho-educatie: 16/2, 2/3 en 16/3/11.
Lees ook: https://www.loopbaan-in-zicht.be/index/be-nl/3981/.