Print deze pagina Print deze pagina

Vandaag is het Werelddag Geestelijke Gezondheid met als thema ‘Samen veerkrachtig’. Via dit initiatief wil Familieplatform, waar ook centrum ZitStil deel van uitmaakt, het familieaspect meer in de kijker stellen.

Ook bij ADHD is het essentieel dat de familie en dichte omgeving betrokken wordt in het zorgtraject. Kinderen en jongeren met ADHD worden meestal ambulant begeleid of staan er met de familie zelfs helemaal alleen voor. Het is dus zeer belangrijk dat ouders, broers en zussen, leerkrachten en andere begeleiders goed op de hoogte zijn van wat ADHD inhoud en hoe men met de gevolgen ervan best kan omgaan. Het begeleiden en ondersteunen van de omgeving is sinds jaren de bestaansreden van centrum ZitStil en de kapstok waarrond onze hele werking is opgebouwd. Het belang van dit familieaspect kan niet genoeg benadrukt worden.

Ann, moeder van Billy, en partner van Tim, vertelt in dit sprekende filmpje over het omgaan met de psychische noden in hun gezin. Want ook families in de GGZ hebben hun unieke verhaal.

 

Like en deel de video op Facebook voor nog meer aandacht voor een kwaliteitsvolle geestelijke gezondheidszorg.

(Meer informatie bij Ria Van Den Heuvel, voorzitter van het Familieplatform op 0477 59 22 54)

 

Ria handtekening

blog riavdh