Inschrijven Sponsorloop & Wandeling

Beweeg mee voor ADHD

Op de 1ste ADHD Awarenessday in Vlaanderen

Inschrijven Sponsorloop & Wandeling

Op zaterdag 5 oktober 2019 beweegt iedereen voor ADHD. Dat hopen wij toch! Iedereen? Ja, jij daar, mama, papa, meester, juffrouw, mijnheer of mevrouw de directeur, lieve buurvrouw en buurman, vrijwilligers, alle maten van de sportclub, oma, opa, tantes, nonkels, collega’s, vrienden, vriendinnen, uw bedrijf en alle andere sympathisanten!

De Beweegdag wordt georganiseerd door centrum ZitStil in samenwerking met Surplace Sports

Raak ook ‘bewogen’ en kom naar Fort 4 in Mortsel

Doel: 1000 km voor ADHD en veel euro’s

5 oktober 2019 is de eerste ‘beweegdag’ en symboliseert zowel letterlijk het samen bewegen voor ADHD als ook figuurlijk het in beweging zetten van zorgverleners, beleidsmakers, politici,… en iedereen die met ADHD te maken heeft.

In de mooie omgeving van Fort 4 van Mortsel lopen we rondjes van ± 2,5 km. Dat kan snel, of gewoon joggend en zelfs al wandelend. Iedereen kiest een eigen tempo. Allemaal samen rekenen we wel op minstens 400 rondjes !

Het is ook een gezellige ontmoetingsnamiddag met een hapje, een drankje …. Voor de kids is er een behendigheidsparcours, een springkasteel en andere animatie. En er is een speciale kidsrun (onder begeleiding).

Je kan ook terecht in ons praatcafé met persoonlijke verhalen, getuigenissen en een antwoord op al je vragen. Ontmoet er onze vrijwilligers, medewerkers en lotgenoten.
We eindigen met een optreden van Bram De Mets.

Daar wil ik bij zijn! Ik laat mijn gegevens hier achter

Programma:

11.30 – Start event / start inschrijvingen / ontvangst supporters
12.30 – Start Sponsorloop
14.00 – Einde Sponsorloop
14.30 – Start randanimatie & praatcafé
16.30 – Einde praatcafé
16.45 – Bekendmaking km’s
17.00 – Start optreden Bram De Mets
18.30 – Einde event

Willen jullie mee lopen of wandelen om zo mee de 1000 km mogelijk te maken? Schrijf je dan snel in via ons online registratieformulier.

Jullie gegevens gebruiken we om een verzekering aan te vragen en een borstnummer toe te kennen. Alle geregistreerde deelnemers krijgen een bewijs van de gelopen rondjes en maken kans op mooie prijzen en vermeldingen.

Hier kan je je vanaf 12 augustus registreren

Inschrijven Sponsorloop & Wandeltocht

Download het sponsorformulier en spreek bekenden en minder bekenden, aan. Elke euro gaat integraal naar de niet-gesubsidieerde werking en projecten rond ADHD.

Download hier je sponsorformulier

Ook als je er dit jaar niet bij kan zijn rekenen we op jou!
Je kan van op afstand een bijdrage leveren?

KLEINE EN GROTE GIFTEN

Ambassadeurs

Bram De Mets
Finalist van The Voice

YouTube

Waarom is een ‘beweegdag’ nodig?

6,5 % van de kinderen in Vlaanderen heeft een diagnose ADHD of ong. 99 366 Vlaamse kinderen. 3,4% van de volwassenen of ongeveer 208 657 mannen en vrouwen hebben een diagnose ADHD. Tel hierbij de gezinnen en families waarin ze leven, de partners van volwassenen met ADHD, onderwijzers, leerkrachten en proffen, klasgenoten en vrienden, jeugdleiders, werkgevers en collega’s… dan hebben meer dan 1 miljoen mensen in Vlaanderen elke dag in meer of mindere mate te maken met de gevolgen van deze ontwikkelingsstoornis.


© dries.luyten@surplacesports.be
  • Kunnen bewegen is voor heel wat ‘ADHD-ers’ een absolute noodzaak. Lang stil zitten op school of op het werk is nefast voor de aandacht. (Meer bewegen is trouwens voor iedereen een weldaad!) Niet toevallig dus dat we kiezen voor een beweegdag
    ADHD vraagt aanpassing en een juist kader op school, in de jeugdbeweging, in de loopbaan enz. Niet iedereen is daarvan op de hoogte. Door het informeren en sensibiliseren over ADHD, weten veel meer mensen wat werkt en wat niet, wat fabels zijn en wat wetenschap is. Momenteel is er na een diagnose ADHD geen duidelijk omlijnd zorgtraject. Het blijft moeilijk te weten weten waar je goed terecht kan. Er is helaas nog veel ondeskundige begeleiding. Verloren tijd voor ouders en kinderen, veel verdriet en onnodige kosten!
  • Dus correcte terugbetaling van behandeling en begeleiding moet ook nog altijd onze aandacht krijgen.
  • De beeldvorming rond ADHD lacht soms de problematiek en het lijden weg of minimaliseert het. Fabels moeten de wereld uit. Uitspraken zoals “Iedereen heeft tegenwoordig ADHD” en “Vroeger was dat er niet, ze hebben dat uitgevonden” doen geen recht aan de situaties van iedereen die met ADHD leeft. Onwetendheid leidt eerder tot stigma.
  • De best mogelijke behandeling van ADHD, medicamenteus of niet, is voor iedereen verschillend. Toch worden niet alle behandelingen en soorten begeleiding terugbetaald. Gezinnen waar medicatie en begeleiding bij opvoeding en studie nodig zijn, kampen met zeer hoge kosten.
    Wij pleiten voor het opheffen van de leeftijdsgrens van 18 jaar voor het terugbetalen van medicatie en voor een herziening van de lijst terugbetaalbare geneesmiddelen, zodat er meer soorten geneesmiddelen terugbetaald worden.

Centrum ZitStil ondersteunt ouders van kinderen met ADHD en jongeren en (jong) volwassenen met ADHD. Hiervoor organiseren we trainingen en individuele hulpverleningssesies. We worden hiervoor niet gesubsidieerd en zijn hiervoor afhankelijk van uw gift en donatie.

VERDER NAAR ZITSTIL
Volg Ria Van Den Heuvel op Instagram