26/04/2019 – Workshop voor professionelen: Omgaan met boosheid en woede bij kinderen met ADHD (Antwerpen)

Print deze pagina Print deze pagina

Plaats: Centrum ZitStil, Kruishofstraat 341, Wilrijk
(Bereikbaarheid van deze locatie)
Prijs: €50
Datum: 26/04/19 Aanvang: 9u15 (tot 12u30)
Spreker: Marjo Helsen
Klik hier om in te schrijven

Het is niet makkelijk voor een kind met ADHD om zijn of haar emoties altijd onder controle te houden. Ze uiten hun emoties vaak heel hevig. Om een kleinigheid kunnen ze extreem boos worden, alsof er een vulkaan uitbarst met alle gevolgen. Ook het sterk en snel afwisselen van stemmingen kan je als hulpverlener, leerkracht echt overvallen.Omgaan met driftbuien en woedeaanvallen bij kinderen met ADHD kan dan ook een hele uitdaging zijn.

Wat kunnen jullie verwachten?

We gaan in op jullie ervaringen met boosheid en woedeaanvallen en kaderen dit binnen de problematiek ADHD.

Daarnaast staan we stil bij hoe jullie met deze driftbuien en woedeaanvallen omgaan. Hoe je kan voorkomen dat het uit de hand loopt en wat vaak voorkomende triggers zijn van woedeaanvallen bij ADHD. Ten slotte bespreken we hoe je kan ingrijpen als het kind met ADHD toch de controle verliest.

Tijdens de workshop trachten we zoveel mogelijk in te gaan op concrete situaties, vragen, succesverhalen en moeilijkheden aangebracht door de groep zodat jullie met concrete handvatten kunnen terugkeren naar jullie werkplek.

Voor wie?
Professionele hulpverleners die werken/in contact komen met kinderen met ADHD (bv: leerkrachten, ondersteuners, logopedisten, ergotherapeuten, psychologen,…)

Over wie?
Lagere schoolkinderen met ADHD (6 tot 12 jaar)

Door wie?
Marjo Helsen, psycholoog en leerkracht van opleiding. Binnen centrum ZitStil geeft ze o.a. trainingen en workshops voor ouders, vormingen voor leerkrachten, opvoeders, jeugdmonitoren,  enz.

 

 

 

2019-03-01T10:47:35+01:00