Print deze pagina Print deze pagina

Plaats: Feestzaal Rozenkrans, Heistraat 390, Wilrijk
(Bereikbaarheid van deze locatie)
Prijs: €5 voor abonnees van ZitStil-magazine, €7 voor niet-abonnees
Datum: 21/10/2020 Aanvang: 20.00u
Regiocoach: Nans De Greef
Klik hier om in te schrijven

Naar schatting komt ADHD bij 4 % van de volwassenen voor. Een deel van hen krijgt hun werk moeilijk georganiseerd, kan zich niet houden aan deadlines, ervaart onrust tijdens vergaderingen… Veel van deze werknemers durven aan hun baas en/of collega’s niet vertellen dat men ADHD heeft, omdat men vreest voor weinig begrip. Werkgevers zelf kunnen moeilijk inschatten wat ze wel en niet mogen verwachten van deze werknemers en wat ze moeten doen om het beste uit hun werknemer te halen.

Uit ervaring blijkt echter dat succes op de werkvloer meer kans maakt wanneer zowel de betrokkene zelf als de collega’s en/of baas meer inzicht hebben in de problematiek. Tijdens deze infoavond willen we de verschillende betrokken partijen (werknemers, werkgevers, …) informeren over de impact van ADHD op de werkvloer en de werkrelaties. Verder worden enkele tips voor elk van deze partijen kort toegelicht. Klik hier om in te schrijven

 

Wat eerdere deelnemers over deze activiteit zeggen

Ik sta ondermeer in voor het welzijn van de werknemers van een vrij groot bedrijf. Gezien de creatieve sector is het misschien niet helemaal een verassing dat er een aantal personen ADHD hebben. We willen samen goede maatregelen nemen, maar daarvoor moest ik me eerst wat in het thema inwerken. Deze infoavond gaf me alvast heel wat goede informatie.

Nele, preventieadviseur

Op mijn werk wordt er al eens stevig vergaderd. Omdat ik ADHD heb, is het elke keer weer een uitdaging om mijn concentratie erbij te houden. Ik denk er over na om mijn baas in te lichten over mijn ADHD. Daarom was het een goede beslissing om deze infoavond te volgen. Ik kreeg goede tips en kreeg ook beide kanten van het verhaal te horen.

Yassine, volwassene met ADHD

 

Aansluitende lectuur
Deze boeken helpen je mogelijk om het optimale resultaat uit de infoavond te halen. Je kan deze bestellen in onze webshop:

Aandacht. Een kopzorg
ADHD bij volwassenen