16/11/2018 – Workshop voor professionelen: Over aandachtsproblemen bij kinderen (Antwerpen)

Print deze pagina Print deze pagina

Plaats: Centrum ZitStil, Kruishofstraat 341, Wilrijk
(Bereikbaarheid van deze locatie)
Prijs: €50
Datum: 16/11/2018 Aanvang: 9u15 (tot 12u15)
Spreker: Ilona Sauwen  
Klik hier om in te schrijven

Wat het meeste opvalt aan kinderen met ADHD is hun drukke gedrag. Daardoor wordt al eens vergeten dat de ‘A’ in ADHD (en ADD) staat voor aandacht en dat is vaak het grootste probleem! Deze aandachtsproblemen zorgen voor veel gemiste kennis, kansen en ergernissen.
Door verlies aan focus worden opdrachten niet gehoord. Saaie klussen worden zo lang mogelijk uitgesteld, huiswerk raakt verloren, concentreren op het studeren lukt niet.
Op deze workshop gaan we dieper in op ‘aandachtsproblemen’ en de mogelijke gevolgen in het leven van alledag. Op basis van jullie concrete situaties en vragen bekijken we hoe we de aandachtsproblemen kunnen aanpakken en hoe je er mee kan omgaan in jullie eigen praktijk.

We gaan uitgebreid in op jullie concrete situaties, vragen, succesverhalen en moeilijkheden. De dag is interactief opgebouwd met theorie, concreet filmmateriaal en oefeningen.

Doelgroep:
– De workshop is gericht naar professionelen (leerkrachten, ondersteuners van de ondersteuningsteams, logopedisten, kinesisten, orthopedagogen, etc) die werken met kinderen met ADHD.

 

2018-08-06T16:49:06+00:00