Plaats: centrum ZitStil, Kruishofstraat 341, Wilrijk
(Bereikbaarheid van deze locatie)
Prijs: €100,00 per deelnemer
Datum: vrijdag 08/11 – 15/11 – 22/11 – 13/12/19 Aanvang: 10.00u (tot 12.30u)
Trainer: Anke Van Oevelen
Klik hier om in te schrijven

Aanbevolen voor ouders van kinderen met een speciale gebruiksaanwijzing zoals ADHD of andere ontwikkelings- of leerstoornis.

Deze training is bedoeld voor ouders en bestaat uit een reeks van 4 workshops.

We richten ons op deze voormiddagen op ons eigen psychologisch kapitaal, op het proces bij onszelf omdat we geloven dat ons eigen interne werk ons ook beter en krachtiger maakt in het werken met anderen: zo binnen, zo buiten. Ons psychologisch kapitaal vergroten maakt ons bovendien krachtiger en weerbaarder als mens, en dat geeft winst op alle levensdomeinen.

Je psychologisch kapitaal kan je vergelijken met een graanschuur: een plek waar je reserves bewaart voor als de oogst tegenvalt. Het is een verzameling van vier positieve eigenschappen: hoop, optimisme, veerkracht en zelfvertrouwen, die je kan opbouwen om beter met tegenslag, stress en uitdagingen om te gaan. Een soort buffer tegen slechte tijden, zeg maar.

Onderzoek toont dat we deze vier elementen niet alleen kunnen meten, maar ook kunnen trainen: je kan ze beter leren inzetten in je rol als ouder, je kan ze versterken en groter maken – bij jezelf en bij je kinderen en hen zo meenemen in deze positieve eigenschappen.

Hoe we dat kunnen doen,  onderzoeken we in deze vier sessies:

Vrijdag 8 november 2019: Aan de slag met hoop

Vrijdag 15 november 2019: Aan de slag met optimisme

Vrijdag 22 november 2019: Aan de slag met veerkracht

Vrijdag 13 december 2019: Aan de slag met zelfvertrouwen