Print deze pagina Print deze pagina


Datum:
donderdag 11/05 – 25/05 – 01/06 – 8/06 en 15/06/2023 telkens van 19u30 tot 21u30
Prijs: € 150,00/ €120 voor leden/abonnees
Trainer: Katleen Moons/Fran Delbeke
Ik neem deel
Ik neem deel als lid/abonnee

Als ouder stellen we ons regelmatig vragen bij de manier waarop we het beste communiceren met onze kinderen. We vinden het belangrijk dat we gehoord worden, dat er geluisterd wordt. En tegelijkertijd vinden we het ook fijn als onze kinderen met ons delen hoe het met hen gaat, wat zij nodig hebben. Zonder daarom persé te roepen, te huilen of met deuren te slaan. En als dat toch gebeurd is het fijn om handvaten te hebben om hiermee om te gaan. Communicatie is één van de meest uitdagende onderdelen van opvoeden, zeker tijdens de puberteit. We willen zo graag dat de communicatie vlot verloopt maar lopen dikwijls tegen onze eigen grenzen aan. Bovendien willen we niet liever dan dat onze kinderen vol veerkracht en positiviteit in het leven staan.

Verbindende Communicatie voor ouders van tieners is gebaseerd op het model van Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.

We leggen de 4 stappen en de 3 processen van het model uit en schetsen hoe deze vorm van communicatie ouders handvaten kan geven om te communiceren met hun tieners als het niet zo makkelijk gaat, wanneer een moeilijke boodschap moet worden over gebracht of wat te doen als de kinderen of we zelf worden overmand door emoties. We staan ook stil bij het belang en de valkuilen van empathisch luisteren en zien hoe belangrijk het is om taal te geven aan onze gevoelens en behoeftes. In de opleiding komen de uitdagingen aan bod die specifiek gelinkt zijn aan de puberteit.

De opleiding start met een sessie van 2 uur rond ADHD, gegeven door Katleen Moons, psychologe en gespecialiseerd in ADHD. De volgende 4 avonden worden gegevens door Fran Delbeke, trainer Verbindende Communicatie.

 

Aansluitende lectuur
Deze boeken helpen je mogelijk om het optimale resultaat uit de training te halen. Je kan deze bestellen in onze webshop:

ADHD? Laat je niets wijsmaken!