thumbnail

Is ADHD erfelijk?

ADHD is voor 70 % genetisch bepaald en dus grotendeels aangeboren. Erfelijkheid speelt de belangrijkste rol en het is dus niet verwonderlijk dat je vaak hoort dat ADHD ‘in de familie zit’.

30 % van het ontstaan van ADHD wordt door andere oorzaken verklaard. Omstandigheden tijdens de zwangerschap of bevalling, die verband houden met zuurstofgebrek, verhogen het risico op ADHD. Vroeggeboorte is ook een risicofactor. Roken of alcoholgebruik tijdens de zwangerschap en blootstelling aan bepaalde giftige stoffen tijdens de eerste levensjaren kunnen ADHD mee veroorzaken.

Men gaat ervan uit dat het meestal gaat om een combinatie van genetische factoren en uitlokkende factoren die aan de basis liggen van het voorkomen van ADHD..

 

digitale-kalender

 

 

 

Op zoek naar een handig overzicht van al onze huidige activiteiten?
Download hier onze digitale activiteitenkalender van najaar 2014.

 

ADHD-Consultatielijn

consultatielijnVoor al uw vragen over diagnose en behandeling, opvoedingsaanpak, studeren en werken met ADHD: bel naar de ADHD-consultatielijn! Elke donderdag van 9u15 tot 12u15 - € 0,30 per minuut voor telefoon, € 0,60 voor GSM.

Voor algemene vragen kan u steeds mailen naar info@zitstil.be of bellen naar het secretariaat op het nummer 03 830 30 25

Opgelet! Het centrum is gesloten van 25 december 2014 tot 2 januari 2015, in deze periode is de ADHD-consultatielijn dus niet bereikbaar.

Activiteiten

centrum ZitStil organiseert activiteiten over heel Vlaanderen

Klik op afbeelding om regio-aanbod te bekijken

Nieuwsbriefbloghomepage1009/10/2014, Ria Van Den Heuvel

We zijn volop in de weer om van het symposium ‘Iedereen ADHD? Drukke mensen in een drukke samenleving’ een succes te maken. We kozen ervoor om dit jaar te werken rond het thema ‘Altijd verbonden zijn’ en te bekijken welke gevolgen dit heeft op iedereen, zowel voor mensen met als zonder ADHD.

leesverderknop

 

ADHD-TV

 

Vrijwilliger

Centrum ZitStil is door de jaren uitgegroeid tot een kenniscentrum van ADHD. Kle...

 

aanbod VOLWASSENEN met ADHD

Eens volwassenen een diagnose ADHD hebben en weten wat er met hen aan de hand is...

 

Opleidingscentrum

Centrum ZitStil biedt niet alleen hulpverlening en informatie aan mensen die op ...

 

Uw belang - Ons belang

Centrum ZitStil verdedigt uw belang. Uw input is voor ons centrum dan ook crucia...