Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
thumbnail

Is ADHD erfelijk?

ADHD is voor 70 % genetisch bepaald en dus grotendeels aangeboren. Erfelijkheid speelt de belangrijkste rol en het is dus niet verwonderlijk dat je vaak hoort dat ADHD ‘in de familie zit’.

30 % van het ontstaan van ADHD wordt door andere oorzaken verklaard. Omstandigheden tijdens de zwangerschap of bevalling, die verband houden met zuurstofgebrek, verhogen het risico op ADHD. Vroeggeboorte is ook een risicofactor. Roken of alcoholgebruik tijdens de zwangerschap en blootstelling aan bepaalde giftige stoffen tijdens de eerste levensjaren kunnen ADHD mee veroorzaken.

Men gaat ervan uit dat het meestal gaat om een combinatie van genetische factoren en uitlokkende factoren die aan de basis liggen van het voorkomen van ADHD..

 

digitale-kalender

 

 

 

Op zoek naar een handig overzicht van al onze huidige activiteiten?
Download hier onze digitale activiteitenkalender van voorjaar 2014.

 

ADHD-Consultatielijn

consultatielijnPsychologisch advies, hulpverlening of een gerichte doorverwijzing? Elke donderdag van 9u15 tot 12u15 - € 0,30 per minuut voor telefoon, € 0,60 voor GSM.

Activiteiten

centrum ZitStil organiseert activiteiten over heel Vlaanderen

Klik op afbeelding om regio-aanbod te bekijken

NieuwsbriefSymposium 2014

Het Symposium 2014 heeft als thema 'Iedereen ADHD? Drukke mensen in een drukke samenleving'. Wij nodigen u als projectleider of onderzoeker uit om uw initiatief voor te stellen op ons symposium en lanceren hierbij een call for papers.

callforpapersknop

bloghomepage3
11/04/2014, Ria Van Den Heuvel

Niet dat we ons willen opwerpen als dé onderwijsspecialisten of in staat zouden zijn om alle uitdagingen voor het onderwijs van de toekomst hier eens even kort te gaan opsommen.

Maar wel omdat we heel wat ervaring hebben met de dagelijkse praktijk in klassen en scholen, schrijven we over de noodzakelijke hervormingen en geven we meteen de top drie van ons wensenlijstje voor de toekomstige minister van onderwijs mee..

 

leesverderknop

 

Kennismakingspakket

Wilt u een voorsmaakje van wat centrum ZitStil te bieden heeft, dan kan u voor maar €7 een kennismakingspakket bestellen.

bestelpakket

 

Vrijwilliger

Centrum ZitStil is door de jaren uitgegroeid tot een kenniscentrum van ADHD. Kle...

 

aanbod VOLWASSENEN met ADHD

Eens volwassenen een diagnose ADHD hebben en weten wat er met hen aan de hand is...

 

Opleidingscentrum

Centrum ZitStil biedt niet alleen hulpverlening en informatie aan mensen die op ...

 

Uw belang - Ons belang

Centrum ZitStil verdedigt uw belang. Uw input is voor ons centrum dan ook crucia...