thumbnail

Is ADHD erfelijk?

ADHD is voor 70 % genetisch bepaald en dus grotendeels aangeboren. Erfelijkheid speelt de belangrijkste rol en het is dus niet verwonderlijk dat je vaak hoort dat ADHD ‘in de familie zit’.

30 % van het ontstaan van ADHD wordt door andere oorzaken verklaard. Omstandigheden tijdens de zwangerschap of bevalling, die verband houden met zuurstofgebrek, verhogen het risico op ADHD. Vroeggeboorte is ook een risicofactor. Roken of alcoholgebruik tijdens de zwangerschap en blootstelling aan bepaalde giftige stoffen tijdens de eerste levensjaren kunnen ADHD mee veroorzaken.

Men gaat ervan uit dat het meestal gaat om een combinatie van genetische factoren en uitlokkende factoren die aan de basis liggen van het voorkomen van ADHD..

 

digitale-kalender

 

 

 

Op zoek naar een handig overzicht van al onze huidige activiteiten?
Download hier onze digitale activiteitenkalender van najaar 2015.

 

centrum ZitStil is er ook voor ADD

In de vakliteratuur wordt gesproken van drie beelden van ADHD. Deze beelden verwijzen naar de symptomen die bij die persoon het meest op de voorgrond komen:

- overwegend onoplettend beeld: gekend als ADD
- gecombineerd beeld
- overwegend hyperactief/impulsief beeld

Centrum ZitStil is er dus ook voor personen die te maken krijgen met ADD en hun omgeving. Voor meer informatie over dit beeld van ADHD, kan je terecht onder de rubriek ‘ADHD/ADD’ of kan je een van onze infoavonden volgen. 

meerinfo

ADHD-Consultatielijn

consultatielijn

Voor al uw vragen over diagnose en behandeling, opvoedingsaanpak, studeren en werken met ADHD: bel naar de ADHD-consultatielijn! Elke donderdag van 9u15 tot 12u15 - € 0,30 per minuut voor telefoon, € 0,60 voor GSM.
Voor algemene vragen kan u steeds mailen naar info@zitstil.be of bellen naar het secretariaat op het nummer 03 830 30 25

Activiteiten

centrum ZitStil organiseert activiteiten over heel Vlaanderen

Klik op afbeelding om regio-aanbod te bekijken

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de tweemaandelijkse nieuwsbrief

Forum

Naar het forum...

bloghomepage1320/03/2015, Ria Van Den Heuvel

Journalisten spelen een belangrijke rol in het correct informeren en het duiden van wat er zich in de samenleving afspeelt. Als centrum ZitStil, het kennis- en expertisecentrum ADHD, ijveren we er uiteraard voor om ADHD juist in beeld te brengen in de media. We willen de redacties en journalisten daarin zoveel mogelijk steunen.

leesverderknop

 

ADHD-TV

 

Vrijwilliger

Centrum ZitStil is door de jaren uitgegroeid tot een kenniscentrum van ADHD. Kle...

 

aanbod VOLWASSENEN met ADHD

Eens volwassenen een diagnose ADHD hebben en weten wat er met hen aan de hand is...

 

Opleidingscentrum

Centrum ZitStil biedt niet alleen hulpverlening en informatie aan mensen die op ...

 

Uw belang - Ons belang

Centrum ZitStil verdedigt uw belang. Uw input is voor ons centrum dan ook crucia...