28/03/2018 – Psycho-educatie voor jongvolwassenen: 17-25j (Antwerpen)

Print deze pagina Print deze pagina


trainingvooroudersvanpubers

Plaats: centrum ZitStil, Kruishofstraat 341, Wilrijk
(Bereikbaarheid van deze locatie)
Prijs: €120
Datum: 28/03 – 18/04 – 02/05 – 16/05 – 30/5 – 27/06/2018 Aanvang: 19.00u – 21.00u
Trainer: Katleen Moons
Klik hier om in te schrijven

Wil je meer inzicht in de problematiek van ADHD en de behandelingsmogelijkheden? Wens je hulp bij de diagnose en je moeilijkheden én wil je zicht krijgen op je sterke kanten?

Dan is psycho-educatie een aanrader!

Psycho-educatie is de eerste stap in de behandeling van ADHD, maar is ook zinvol in de overgang naar een nieuwe levensfase, zoals de volwassenheid. Door psycho-educatie leer je de stoornis ADHD of ADD echt kennen en begrijp je beter wat het doet met jou en je omgeving. Weten wat er aan de hand is, is een aanzet om op zoek te gaan naar gerichte hulp en ondersteuning.

Het contact met lotgenoten bevordert herkenning en wederzijdse steun.

Volgende thema’s zullen aan bod komen: basiskenmerken van ADHD, bijkomende problemen, oorzaken, voorkomen, medicatie, structuur en sociale relaties. Dit kaderen we vanuit de theorie en vullen we aan met ervaringen van de deelnemers.

Ik wil deelnemen!

 

Wat eerdere deelnemers over deze activiteit zeggen

Nadat ik met mijn studies stopte, kwam ik in een moeilijke periode terecht. Ik was toe aan een nieuwe start en daar hoorde deze psycho-educatie zeker bij. Ik heb nu meer vat op mijn ADHD en sta stevig in mijn schoenen om het volgende hoofdstuk aan te snijden!

Anneleen, jongvolwassene met ADHD

Ik heb pas een jaar geleden een diagnose ADD gekregen. Ik was maar zeer beperkt op de hoogte van deze concentratiestoornis dus leek het me essentieel om er meer over te weten te komen, en dat liefst zo praktisch mogelijk. De psycho-educatie van centrum ZitStil voldeed aan al mijn eisen.

Bart, jongvolwassene met ADD

 

Aansluitende lectuur
Je kan deze bestellen in de webshop

ADHD bij volwassenen

2018-01-23T10:32:36+00:00