Print deze pagina Print deze pagina


Plaats: centrum ZitStil, Kruishofstraat 341, Wilrijk
(Bereikbaarheid van deze locatie)
Prijs: €40
Datum: donderdag 14/12 & 21/12/2017 Aanvang: 20.00u (tot 22.30u)
Trainer: Kevin Verhoeven
Klik hier om in te schrijven

Je krant lees je steeds vaker online en af en toe zet je wel eens een paar foto’s op Facebook.Toch heb je het gevoel dat je kinderen een heel andere relatie hebben met internet. Ze swipen vlotjes door apps, websites en games en zijn fervente gebruikers van SnapChat, Vine en Whatsapp.

Je hebt deze termen vast al eens gehoord, maar hoe werken ze nu eigenlijk? Hoe kan je een beter beeld krijgen van wat jouw kind doet met deze apps en hoe zorg  je ervoor dat de privacy van je kind bewaard blijft? We bekijken samen hoe kinderen en tieners sociale media vandaag gebruiken zodat je beter kan inspelen op hun vragen en ze beter kan waarschuwen voor mogelijke valkuilen.

Maar we kijken ook naar andere populaire online tijdsverdrijven. Termen als ‘9gag’ of ‘Steam’ zeggen je wellicht weinig maar je kinderen weten vast vaak waarover het gaat. Samen proberen we al deze dingen uit zodat je beter in gesprek kan gaan met je kind en samen tot betere afspraken en duidelijke regels kan komen.

Deze training is vooral gericht op ouders van kinderen die actief zijn op het internet en is niet specifiek gericht naar ouders van kinderen met ADHD of ADD. Ook leerkrachten, zorgbegeleiders… die een beter beeld willen krijgen van de online leefwereld van hun leerlingen zijn van harte welkom.

Voor deze training raden we aan dat je je eigen tablet of laptop meebrengt zodat we samen een aantal dingen kunnen uitproberen, bezoeken, downloaden… Als je met twee personen komt, kan je een toestel delen. Als je niet over een toestel beschikt dat je kan meebrengen, kan centrum ZitStil daar mogelijk in voorzien. Neem dan zeker contact met ons op.

Koekjes voor ADHD

Tijdens deze activiteit kan je in het kader van De Warmste Week koekjes kopen, gemaakt door onze vrijwilligers en medewerkers en zo iedereen betrokken bij ADHD een extra steuntje geven!

 

 

 

Aansluitende lectuur 

Deze boeken helpen je mogelijk om het optimale resultaat uit de workshop te halen. Je kan deze bestellen in onze webshop:

Mediawijs!?

Mediawijs opvoeden